Karasu

Zaferin yıl dönümü

 

Karasu Kaymakamı Ahmet Naci Helvacı, 30 Ağustos Zaferi’nin 99. yıl dönümünü nedeniyle kutlama mesajı yayınladı. Helvacı, “30 Ağustos Zaferi’nin 99. yıl dönümünü milletçe birlik, beraberlik içerisinde büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz” dedi.

 

  1. yıl

Kaymakam Ahmet Naci Helvacı yayınladığı kutlama mesajında, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, 26 Ağustos’ta başlayan ve 30 Ağustos 1922’de tarihe altın harflerle yazılmış eşsiz bir zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muhaberesi ile vatan topraklarımız kurtarılmış, Türk Milleti hürriyet ve bağımsızlık içinde yaşama onuruna kavuşmuştur. Milletimiz bu zaferle, milli hakimiyet, birlik ve beraberlik anlayışı içerisinde, kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere, tüm mazlum halklara örnek teşkil edecek biçimde unutulmayacak bir ders vermiş; hiçbir şekilde bağımsızlık ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini, sonsuza kadar var olacağını tüm dünyaya kabul ettirmiştir. Zaferimizin 99. yıl dönümünü gururla kutluyorum” ifadelerini kullandı.

RAHMET VE MİNNET

30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da kazanılan bu şanlı zafer, bağımsız ve hür olarak yaşama iradesini ortaya koyan milletimizin en önemli kilometre taşlarından biri olmuş, cumhuriyetin temelleri de burada atılmıştır” diyen Helvacı, “Bugün bizlere düşen aynı şuur ve ruhla, ecdadımızdan bizlere emanet olan vatanımıza, cumhuriyetimize ve demokrasimize sahip çıkmak, ülkemizin gelişmesi için var gücümüzle çalışmaktır” mesajını verdi. Kaymakam  Ahmet Naci Helvacı, “Bu duygu ve düşüncelerle cumhuriyetimizin kurucusu Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere vatanı ve milletinin istiklali ve istikbali için canını ortaya koyarak bize bu toprakları vatan kılan tüm şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, 30 Ağustos Zafer Bayramımızı kutluyorum” dedi.