YAŞASIN ADALET

Geldiğimiz son noktaya bakar mısınız? Ülkemizde amatör futbolun ve altyapıların sahipsiz olduğunu bilirdik de bu kadarı pes dedirtti vallahi. Aslında bu haberi duyduğum da hiç şaşırmadım beklediğim bir durumdu. Çünkü başka çare ve başka çalınacak kapı kalmamıştı. Ülkemizde kovid-19 salgınından ötürü bu salgının taşıyıcıları, bulaştırıcıları sonun da net olarak belli oldu ki, bizler amatör maçların ve altyapı maçlarının oynanacağı tarihi Cumhurbaşkanı açıklayacak diye beklerken, oynanmayacağı kararı çıktı üstü kapalı bir şekilde ve sonuç olarak suçlular bulundu ve ilan edildi birinci ağızdan.
Peki, kimler bunlar?
En başta amatör futbolcular altyapı oyuncuları, lokantacılar, kafe işletenler, çay satan kahveciler, çay ocakları ve tabi ki halı saha işletmecileri gibi…
Peki, ekonomik anlam da zararlarını kim karşılayacak, ya da karşılamalı? Elbette ki sosyal ve hukuk devleti olduğumuzu iddia edenler. Peki, bu konu da en küçük bir açıklama var mı? Yok. Peki, ne olacak?
Hiç bir şey.
Kurban seçilenler belli. Bilim Kurulu üyeleri ve amatör futbolcular küçük işletmeciler.
Kim dedi tabi ki Cumhurbaşkanı. Yani en başta karnını zar zor doyurmaya çalışan bir kısım sahipsiz amatör futbolcular, bakın sporcular demiyorum çünkü yalnızca amatör futbol oynayan çocuklarımıza ve gençlerimize bu yasak geçerli, birde küçük işletmecilere…
Amatör maçlar oynanmayacak ve küçük işletmeciler iş yerini açamayacak. Böylelikle kovid salgını önlenmiş olacak ama bunların dışında her yer açık olacak ve profesyonel futbol maçları ve vetaranlarda dahil olmak üzere oynanacak. Adalete ve çözüme bakar mısınız?
Peki, amatör futbolcular ne yaptılar bakın bu arada. 9 aydır amatör maçların oynanmamasından ve ne zaman başlayacağının da yılan hikayesine döndüğünden onlarda sonun da hayati derecede önemli bir karar aldılar. Bunu hem insanlık adına hem spor ve futbol adına hem de açlık içindeki aileleri adına yaptılar. Nemi bu karar? Okuyun ve elinizi vicdanınıza koyun.
Türkiye genelin de amatör futbolcuların tümü yaklaşık 300 bin futbolcu, kovid aşısını yaptırmak için gönüllü oldular. Niye mi? Niye olacak hem insanlığı hem futbol sporunu hem de maçlarını oynamak ve ailelerine üç beş kuruş götürmek için. Yani bir bakıma kendilerini feda ettiler, yaşatmak istedikleri değerler için… Sağlık Bakanlığı 10 bin gönüllü aranıyor diye defalarca açıklama yapmıştı, bu karar çok zor bir karardı çünkü aşının iyileştireceğine dair kesin bir kanıt yoktu da ondan. İşte o yüzden 300 bin amatör futbolcunun başvurusu karşısında çok sevinmişlerdir yetkililer. Bu kadar “kobay” gönüllü insanı hiç bir ülkede bulamazsınız, biz hariç. Eeee ne yapalım günah keçisi ilan edilmişlerdi en baştan. Onlara da yapacak başka bir şey kalmamıştı ve haklı olarak bu yolu seçtiler ve bir bakıma kendilerini feda ettiler insanlık ve futbol için…
Çünkü futbolu yöneten beyefendiler amatör futbolculara hiç şans tanımadılar. Seslerini duymadılar ve feryatlarına kulak tıkadılar. Ne acı ki; Sosyal medyada birçok futbolcunun paylaştığı ifadelerde şu sözlere yer verildi:
Harfi harfine aktarıyorum.
“Duyurumuzdur; Yıllardır TFF biz amatör futbolcuları kobay olarak kullanıp yüzlerce deney yaptı. Öyle alıştık ki artık bize de her şey normal gelmeye başladı. Aralık ayında gönüllü Kovid-19 aşısı için 10 bin kişi gerekiyormuş. Biz amatör futbolcular olarak buna gönüllüyüz. Başka türlü yetkili beyefendiler zahmet edip bize işimizi ekmeğimizi vermeyecek. Biz her zamanki gibi yine kendimiz işimize mesleğimize dönmek için her şey yapıp, ne yapıp ne edip inşallah Ocak ayında sahalarımıza dönüp formalarımıza kavuşacağız.”
Gerisi mi?
Bakıp göreceğiz ve amatör futbolun endüstriyel futbola nasıl kurban edildiğini izleyeceğiz.
Yaşasın adalet! Selam ve dua ile…