Köklere Şifa Projesi

Karasu Atatürk Anadolu Lisesi, uzun soluklu bir Tübitak Projesi’ne imza atıyor. İlk ayağı bu hafta sonu Karasu Öğretmenevi’nde gerçekleştirilen projenin sorumluluğunu Edebiyat Öğretmeni Sinan Yılmaz ve Matematik Öğretmeni Ayşe Gökalp üstleniyor.
Geçmişten geleceğe
Karasu Atatürk Anadolu Lisesi tarafından Karasu’nun kültürüne ilişkin önemli bir çalışma gerçekleştiriliyor. Öğrenci ve velilerin birlikte katıldığı proje ile gençlerin geçmiş ile gelecek arasında bağ kurmaları hedefleniyor. Projeye ilişkin bilgi veren Ayşe Gökalp, “Köklerle Şifa Kamp projemizle, gençlerin geçmiş köklerinden gelen özelliklerini ataları ile beraber şimdiye ve geleceğe taşımayı hedefledik. Projemiz kamptan oluşmakta ve ilk kampımızı cumartesi ve pazar günü, atölyeler şeklinde düzenlendi” dedi.
Veli ve atası
Atölyelere 8 genç ve 8 atası olarak başlanıldı. Atölyelerde, geçmiş özellikler gençlere anlatarak kültürel aktarım yapılmıştır. Atölyelerde, soy ismin hikayeleri ile başlayıp, kök haritaları hazırlandı, kök bitkilerinin anlatımı ile kök değerlerinden zaman kapsülü yapıldı. Kök sofrasında meşhur tatlar tadıldı, atalardan gelen sokak oyunları oynanarak gençlere bunu deneyimlemesi sağlandı. En son atalar adına fidan dikilerek, etkinlikler son bulmuştur. Atölye sonucunda çıkan ürünleri sergilemek üzere pazartesi SGM’de yapıldı.
Devamı olacak
Projeye ilişkin atölye çalışmaları önümüzdeki aylarda da sürecek. Proje kapsamında her ay öğrenciler ve ataları benzer çalışmaları yapmak üzere bir araya gelecek ve günlerce süren etkinliklerde toplu çalışmalar gerçekleştirilecek. Çalışmalar sonunda ortaya çıkan eserler sergilenmeye devam edilirken, proje sonunda tüm çalışmalar derlenerek proje sunumu gerçekleştirilecek. Projenin bir sonraki etabının önümüzdeki ay yapılması için çalışmalar başladı.






