EğitimKarasu

Fabrika gibi çalışan okulu gezdiler

 

Karasu Kaymakamı Ahmet Naci Helvacı ve beraberindeki heyet, Şehit Hasan Keleş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyarette bulundu. Karasu’da üretimlerine ara vermeden devam eden okulun tüm bölümlerini gezen Helvacı ve beraberindeki heyet, bölüm şeflerinden bilgi aldı.

 

BÖLÜMLER GEZİLDİ

Karasu Kaymakamı Ahmet Naci Helvacı, Belediye Başkanı İshak Sarı, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Erkan Yüksel, Jandarma Komutanı J. Üsteğmen Hasan Alataş, İlçe Emniyet Müdürü Halil Akyol, Sahil Güvenlik Karakol Komutanı Asb. Kd. Çvş Yasin Ölüç ve Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, Şehit Hasan Keleş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti. Karasu Protokolüne Okul Müdiresi Nilüfer Yeke ve bölüm şefleri eşlik etti. Heyet, ilk olarak Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Şehit Hasan Keleş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi arasında protokol imzalanan, Metal İşleri Bölümünü gezdi.

 

POTALAR KARASU’DAN

Kaymakam Helvacı, ziyaret ettiği bölümlerin şeflerinden yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Metal İşleri Bölümü’nde 138 adet basketbol potası ve 79 adet masa tenisi masasının yapıldığını ve burada yapılan potaların Sakarya il ve ilçelerinde bulunan okullara dağıtılacağı öğrenildi. Akabinde ise Bilişim Teknolojileri Bölümü’nü gezen heyet, yeni alınan dijital baskı makinesiyle yapılan isme özel kupa, anahtarlık ve kalem gibi yapılan işleri inceledi. Ayrıca TEKNOFEST’te bu yıl bilişim bölümünün hazırladığı ve Türkiye beşincisi ve altıncısı olan iki robotun yazılım programı hakkında da bilgiler verildi. Okulun Mobilya Bölümü de ziyaret edilerek yapılan işler incelendi.

 

HELVACI’DAN TEŞEKKÜR

Heyet, Kimya Üretim Atölyesi’ni de gezdi. Atölyede yüzey temizleyicisi, dezenfektan, kolonya üretiminin halen devam ettiğini söyleyen Kaymakam Helvacı, “İlçemizde üretim yapan bir okul olmasından dolayı mutluluk duyuyoruz. Gerekli reklam ve tanıtımlar en güzel şekilde yapılarak okulun sipariş alması desteklenmeli. Çalışmalar için Müdürümüz Nilüfer Yeke’ye, tüm öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” sözlerini kullandı.