EğitimKarasu

15 okul arasında yer aldı

 

Karasu Namık Kemal İmam Hatip Ortaokulu, Türkiye genelinde Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün proje uygulayacağı 15 okul arasında yer aldı. Namık Kemal İmam Hatip Ortaokulu, yabancı dil programı uygulayan okullar statüsüne alındı.

 

TÜRKİYE ÇAPINDA UYGULANACAK

Karasu’da hayata geçirdiği projeleri ile başarısından defalarca söz ettiren Namık Kemal İmam Hatip Ortaokulu, Türkiye genelinde Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün proje uygulayacağı 15 okul arasına seçilerek yoğunlaştırılmış yabancı dil programı uygulayan okullar statüsünde yer aldı. 2021 – 2022 eğitim öğretim yılında başlayacak olan pilot uygulama hakkında bilgi veren Okul Müdürü Orhan Bülbül, “CEFR Avrupa Dilleri Çerçeve Programı kapsamında yürütülecek dil port folyosu pilot çalışma 5. sınıf düzeyinde Türkiye çapında 7 bölgeden 15 okulda uygulanacak” dedi.

DİL GELİŞİMİNE KATKI SUNACAK

Projenin öğrencilerin dil gelişimi açısından önemli bir adım olacağını belirten Bülbül, “Avrupa standartlarında dil eğitiminin önemli bir parçası olan dil port folyosu ile öğrencilerin dil bilimsel gelişimi kişisel değerlendirme ölçekleri ile takip edilecek ve dil beceri kazanımları kişisel bazda takip altına alınacak. Öğrencilere kendi dil gelişimlerini öz değerlendirme imkanı sunan bu çalışmayla 6., 7. sınıfta da öğrenciler takip altına alınacak. Uygulama daha sonra tüm ülke geneline yayılacak. Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün proje uygulayacağı 15 okuldan biri seçilmek bizler için gurur verici” ifadelerini kullandı. Gülcan Elmalı