Yangın tatbikatı yapıldı
Karasu Aziziye İlkokulu ve Ortaokulu’nda, Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü kapsamında Sınıf Öğretmeni Lale Turhan tarafından öğrencilere eğitim verildi. Eğitimin ardından yangın tatbikatı yapıldı.
ÖĞRENCİLERE AFET EĞİTİMİ
Karasu Aziziye İlkokulu ve Ortaokulu’nda Dünya Afet Risklerinin Azaltılması Günü kapsamında Sınıf Öğretmeni Lale Turhan tarafından öğrencilere eğitim verildi. Afet Kulübü tarafından pano ve pankartların hazırlandığı etkinliğe 2/D sınıfı öğrencileri de şapka yaparak katılım sağladı. Okul Müdürü Erol Cantürk, “Öğrencilerimize olası bir afet durumunda nasıl davranmaları gerektiğini öğretmeye çalıştık. Bu konuda öğrencilerimize eğitim veren sınıf öğretmenimiz Lale Turhan’a teşekkür ediyorum” dedi.
BİLİNÇLİ NESİLLER İÇİN
Sınıf Öğretmeni Lale Turhan, “Çocuklarımızı her konuda olduğu gibi bu konularda da eğitmeyi hedefliyoruz. Olası bir sorun karşısında soğukkanlı ve kurallara uyarak nasıl hareket edeceklerini öğrenmeleri bizler için çok önemli bir husus. Bunun için çabalıyoruz. Verdiğimiz eğitim ve etkinliklerin ardından yangın tatbikatı gerçekleştirdik. Çocuklarımız bu eğitim ve tatbikatlar sayesinde afet durumlarına hazır hale geliyorlar. Bilinçli nesiller oluşturmak öncelikli hedeflerimiz arasında” ifadelerini kullandı. (HABER: Sündüz Andoğlu)