Muhtarlar Okkan’ı unutmadı
Görevi başındayken 24 Ocak 2001 tarihinde alçakça şehit edilen Ali Gaffar Okkan ve beş polis memuru için Diyarbakır’da düzenlenen törene Sakaryalı muhtarlar da katıldı. Törene Karasu’dan İsmet Turan ve Osman Şahin de eşlik etti.
Vuruldukları yerde tören
Diyarbakır’da İl Emniyet Müdürü olarak görev yaparken beş silah arkadaşı ile birlikte şehit edilen Hendekli Ali Gaffar Okkan için Diyarbakır’da şehit edildiği noktada bir türen düzenlendi. Törene Sakarya Büyükşehir Belediyesi sponsorluğunda Sakarya Muhtarlar Federasyonu’na bağlı muhtarlar da katıldı. 24 Ocak günü düzenlenen törene Karasu’dan Ortaköy Muhtarı İsmet Turan ile Yenidoğan Muhtarı Osman Şahin de katıldı.
Kur’an okundu
Ali Gaffar Okkan, Mehmet Kamalı, Sabri Kün, Mehmet Sepetçi, Atilla Durmuş ve Selahattin Baysoy’un şehadet şerbetini içtiği Yenişehir İlçesi Sezai Karakoç Bulvarı’nda düzenlenen törende Kur’an okundu ve dualar edildi. Tören katılan Sakaryalı muhtarlar ile şehit yakınları ile gaziler Şehitlik Anıtı’na karanfil bıraktı. Töreni izleyen yakın evlerin ve dükkanların camlarına Ali Gaffar Okkan’ın resmini astığı da görüldü.
Kabrini ziyaret ettiler
Törende duygusal anlar yaşayan muhtarlar dönüşte Ali Gaffar Okkan’ın Hendek’te bulunan kabrini de ziyaret etti. Burada da Kur’an ve dualar okuyan muhtarlar daha sonra şehir merkezine döndü. Anma programı ile ilgili bilgi veren Ortaköy Muhtarı İsmet Turan, “Oradaki insanların Gaffar Okkan sevgisi bir başka. Şehir edilişinin üstünden 22 yıl geçmiş ama insanların içindeki yeri bir santim değişmemiş” ifadelerini kullandı.