Karasu

Katliamın 26’ıncı yılı

 

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Karasu İlçe Temsilcisi Murat Ali Aksoy, Srebrenitsa katliamının 26’ıncı yıldönümü nedeniyle basın açıklamasında bulundu. Aksoy, “Bugün Srebrenitsa’nın bize ne ifade ettiğini anlamak zorundayız” dedi.

 

BOŞNAKLAR KATLEDİLDİ

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Karasu İlçe Temsilcisi Murat Ali Aksoy, Srebrenitsa katliamının 26’ıncı yıldönümü nedeniyle basın açıklamasında bulundu. Aksoy, “Bundan 26 yıl önce Avrupa’nın göbeği Srebrenitsa’ da son yüzyılın en acı soykırımı yaşandı. O gün yaşanan vahşet, dünyanın her bir köşesindeki Müslümanların hafızalarında hala saklıdır. Srebrenitsa’nın 11 Temmuz 1995’te katil Mladic komutasındaki Sırp birliklerince işgal edilmesinin ardından Sırplar en az 8 bin 372 Boşnak erkeği ormanlık alanlar, fabrikalar ve depolarda katletti. Katledilen Boşnaklar, toplu mezarlara gömüldü” ifadelerini kullandı.

KARDEŞ OLMAK ZORUNDAYIZ

Srebrenitsa’ nın bize ne ifade ettiğini anlamak zorundayız” sözleriyle açıklamasına devam eden Aksoy, “Önümüze medeniyet diye konulmaya çalışılan Avrupa’nın, Amerika’nın, dünyada en çok insan kanı akıtan devletler olduğunu görmek zorundayız. En büyük terör olaylarının, zulümlerin, işkencelerin, sömürünün batı tarafından yapıldığını bilmek, dahası buna göre amel etmek zorundayız. Birliğimiz bozuldukça, birbirimizden uzaklaştıkça, yok oluyoruz. Tekrar birbirimize dönmek, birbirimizle tekrar kardeş olmak zorundayız” sözlerini kullandı.

UTANÇ İLE YÜZLEŞMELİLER

Aksoy, “Dünyayı sömüren düzenin sahipleri olan AB ve ABD’ yi, her katliamda sessiz kalmakla suçlamaktan vazgeçmek, bu katliamlardan onların esas sorumlu olduğunu bilmek zorundayız. Bilge Kral Aliya İzzetbegovic’in dediği gibi, ‘Ne yaparsanız yapın soykırımı unutmayın. Çünkü unutulan soykırım tekrarlanır.’ Bu sebeple yaşanan acıları unutmayacağız, unutturmayacağız. 26 yıl önce yaşanan acıların hala taze olduğu vatan Bosna Hersek’in bağımsızlık mücadelesinde şehit olan 300 bini aşkın Boşnak kardeşimize ve Bilge Kral Aliya İzzetbegovic’e Allah’tan rahmet diliyoruz. Avrupa’nın ise yaşattığı bu utanç ile yüzleşmesini temenni ediyoruz” diyerek açıklamasını sonlandırdı.