Karasu

İliyadis’e büyük ilgi

Karasu Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle, Sosyal Gelişim Merkezi’nde düzenlenen söyleşide, “Uzaktaki Yakın Adapazarı” kitabının yazarı İvi İlyadis okurlarıyla buluştu.

Kuşaktan kuşağa
1916 yılında Adapazarı Çarkı’nı yapıp bağışlayan Hacı İlia Usta’nın torunu olan İvi İlyadis, 1983 yılından bu yana Atina’da yaşayan ve Türk vatandaşı olan bir yazar olarak, dedesi, babası, amcası ve kendisinin Adapazarı’na olan sevgisini ve bu şehre dair anılarını anlattı. Yazar, kitabında Adapazarı’na duyduğu derin sevgi ve bu sevdanın kuşaktan kuşağa nasıl aktarıldığını detaylı bir şekilde okurlarıyla paylaştı.
Kültürel bağlar güçlenecek
Karasu Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Karakaş, etkinlikle ilgili yaptığı değerlendirmede, “Bölgemizin kültürel ve tarihi zenginliklerini gün yüzüne çıkaran bu tür çalışmalar bizim için çok değerli. İvi İlyadis’in kaleminden Adapazarı’nı yeniden keşfetmek ve kültürümüze dair yeni bilgiler edinmek, hepimiz için çok kıymetli bir deneyim oldu. Sayın İlyadis’e kültürümüze katkıları ve ilçemize gelerek bu özel söyleşide hemşehrilerimizle buluşması vesilesiyle şükranlarımızı sunuyoruz. Bu tür etkinliklerle kültürel bağlarımızı güçlendirmeye devam edeceğiz,” dedi.