Şehit Üsteğmen’den büyük başarı

Şehit Üsteğmen’den büyük başarı
Karasu Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Anadolu Lisesi öğrencileri hazırladıkları proje ile bırakarak TÜBİTAK Liseler Arası Proje Yarışması İstanbul Asya Bölgesi Değerler Eğitimi alanında birinci oldu.
Büyük başarı
TÜBİTAK tarafından düzenlenen proje yarışmasına katılan Karasu Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Anadolu Lisesi öğrencileri ilçeye birincilikle döndü. Bu yıl 54.’sü düzenlenen yarışmada bu yıl farklı kategorilerde 43 bin 530 öğrenci tarafından hazırlanan toplam 27 bin 13 proje yarıştı. 3-4 nisan tarihlerinde çevrimiçi olarak gerçekleştirilen değerlendirmede Değerler Eğitimi kategorisinde Karasu Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Anadolu Lisesi birinciliğe layık görüldü.
Proje aşamaları
Unutulmaya yüz tutmuş değerleri yeniden gün yüzüne çıkarma hedefine yönelik olarak hazırlanan proje için öncelikle okulun konferansa salonunda öğrenciler ile bir araya gelindi. Burada gerçekleştirilen ön görüşmede gönüllü öğrenciler tespit edildi ve proje şekillenmeye başladı. Ardından Sakarya’nın çeşitli yerleri gezen proje paydaşları Adapazarı Erenler’de Süpürge, Kaynarca Topçular köyünde sepet, Taraklı’da Şimşir Kaşık gibi daha birçok el sanatı ürünü yapmak üzere ustalar ile bir araya geldi.
Farkındalık oluştu
Geçtiğimi kasım ayında da Karasu Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Anadolu Lisesi içinde “Unutulmaya Yüz Tutmuş Geleneksel Meslekler” sergisi açıldı ve öğrenciler arasında farkındalık sağlanması amaçlandı. Karasu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cihan Emre’nin de katkıda bulunduğu proje tüm bu çalışmaların sonucunda birçok özel okulu ve fen lisesini geride bırakarak TÜBİTAK Liseler Arası Proje Yarışması İstanbul Asya bölgesi Değerler Eğitimi alanında birincilik aldı.








