Daha bilinçli ebeveynler

Daha bilinçli ebeveynler
Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sağlık Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen Ebeveyn Okulu projesi kapsamında eğitimlerini tamamlayan veliler, Şehit Ferhat Sözer Ortaokulu’nda sertifikalarını aldı.
Sertifikalarını aldı
Şehit Ferhat Sözer Ortaokulu bünyesinde veliler için açılan Ebeveyn Okulunda veliler, 4 haftalık eğitimlerini tamamladı. Eğitimini tamamlayan veliler, geçtiğimiz Perşembe günü Karasu Kaymakamı Ahmet Naci Helvacı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, İlçe Sağlık Müdürü Yavuz Selim Özdin’in katılımıyla düzenlenen programda sertifikalarını aldı. Düzenlenen programda açılış konuşmasını İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, projede emeği geçen uzmanlara teşekkür konuşmasını ise İlçe Sağlık Müdürü Yavuz Selim Özdin yaptı.
Olumlu etki
Çocukların gelişim süreçlerinde velilerin, daha doğru bir yaklaşımla sağlıklı iletişimi sağlayabilmeleri için düzenlenen eğitimin, olumlu sonuçlarla tamamlandığını söyleyen proje paydaşlarından Uzman Doktor Elif Ezirmik, “Velilerimize vermiş olduğumuz etkili iletişimden akran zorbalığına, beslenme alışkanlıklarından şiddet türlerine yönelik eğitimleri, ilk günle son gün arasında değerlendirdiğimizde gözlemlediğimiz fark olumlu yönde. Velilerimize eğitimin ilk gününde yapmış olduğumuz tarama testleriyle son gün yaptığımız testlerin sonuçları bu durumun kanıtı niteliğindedir” şeklinde konuştu.
Kaymakamla sohbet
Şehit Ferhat Sözer Ortaokulu konferans salonunda düzenlenen programda proje sunumunu yapan Uzman Doktor Elif Ezirmik’in ardından, Karasu Kaymakamı Ahmet Naci Helvacı, düzenlenen programa katkı sağlayan uzmanlara teşekkürlerini iletti. Ayrıca program esnasında veliler ve uzmanlarla bir ebeveyn olarak sohbet eden Helvacı, velilere çocuklara karşı tavırlarında olumlu bir değişim olup olmadığını sorarak verilen eğitimin faydalarını öğrendi. Program sonunda Kaymakam Ahmet Naci Helvacı, katılım sağlayan velilere sertifikalarını takdim etti ve fotoğraf çekildi.











