Kocaali

Bütün sıkıntılara rağmen

 

Kocaali Belediyesi Ocak Ayı Belediye Meclis Toplantısı Salı günü, Belediye Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. İkisi ilave toplam 15 Gündem maddesi ile gerçekleşen toplantı yaklaşık bir saat sürdü. Gündem dışı konuşan Belediye Başkanı Ahmet Acar, pandemi nedeniyle yaşanan sıkıntılara rağmen Kocaali Belediyesi’nin 2021 yılında kendi ölçeğindeki belediyelere göre büyük işler yaptığını söyledi.

 

YENİ PROJE

Toplantıda gündem dışı konuşan Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar 2021 yılının pandemi nedeniyle sıkıntılı geçtiğini ancak buna rağmen Kocaali Belediyesi’nin kendi ölçeğindeki ilçelere nazaran daha verimli geçtiğini ve güzel işler yapıldığını söyledi. 2021 yılı içerisinde toplamda 80 kilometrenin üzerinde yapılan yol çalışması ile hedeflenenin üzerine çıkıldığını belirten Başkan Acar Karayolları Bölge Müdürlüğü ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. Acar “Kocaali Belediyesi ölçeğindeki bir ilçe belediyesi için bu muhteşem bir metraj. Önümüzdeki yıl inşallah gerekli imkanları temin ettiğimizde bunun üzerinde bir çalışma hedefliyoruz” dedi. Başkan Ahmet Acar ilçe genelinde yapılan kaldırım ve bisiklet yolu çalışmaları, meydan gelen sel afetlerinde yapılan çalışmalar, Denizcilik Meslek Yüksekokulu’nun kendi yerinde hizmete girmesi, mahallelerde yapılan spor tesisleri, park alanları ve çevre düzenleme çalışmaları, merkezde yapılan kavşak düzenleme ve yol çalışmaları, sokak hayvanları rehabilitasyon merkezi projesi, dekoratif aydınlatma çalışmaları ve sahil düzenleme çalışması, Cennet Hurması’na coğrafi tescil alınması ve alternatif ürün haline getirilmesi ve belediye tarafından yürütülen sosyal çalışmalara ilişkin değerlendirmede bulundu. Başkan Acar ayrıca bir belediye meclis üyesinin gündeme getirmesi üzerine şu anda hizmet vermekte olan hayvan barınağı ve rehabilitasyon merkezinin bitişiğindeki yaklaşık 500 metrekarelik bir alanda kedi evi projesinin hazırlandığını ve ihale aşamasına geldiğini söyledi. Acar “Yaz aylarında kedi evi projesini de bitirerek hizmete almayı planlıyoruz” dedi.

 

OY BİRLİĞİ

Kocaali Belediye Meclisi 2022 yılının ilk Belediye Meclis toplantısını Salı günü gerçekleştirdi. 2’si ilave olmak üzere toplam 15 gündem maddesi ile gerçekleşen toplantı yaklaşık bir saat sürdü. Gündemin, Belediye Meclis Toplantılarının gün, saat ve tatil ayının belirlenmesi konulu ilk maddesi toplantıların her ayın ilk Salı günü saat 11:00’de belediye toplantı salonunda yapılması ve Eylül ayının tatil olması şeklinde, toplantıların sesli ve görüntülü cihazlarla kaydedilmesi ve canlı yayınlanması konulu ikinci maddesi ise kayıt alınması ve canlı yayınlanmasının devamı şeklinde oy birliği ile kabul edildi. Zabıta personeli mesai ücretlerinin tespit edilmesi konulu üçüncü madde 667.00 TL şeklinde, 18 sözleşmeli personelin istihdam edilmesi ve sözleşme ücretlerinin belirlenmesi konulu dördüncü madde oy birliği ile kabul edildi. Gündemin beşinci maddesi gereğince yapılan gizli oylama denetim komisyonu seçimi gerçekleştirildi. Denetim komisyonu Sevgi Serdar, Abdülhamit Bağ, Cafer Eriş, Hasan Ali Kulaç ve Batıkan Zorbey Turgut olarak belirlendi. Belediye gelirlerinin yanı sıra belediyeye ait banka hesapları ve taşınır taşınmaz mal ve demirbaşların kamu hizmetine tahsisi konulu altıncı ve yedinci maddeler oy birliği ile kabul edildi. Yeni Mahalle’de bulunan 493 ada, 7 parsel numaralı 330,57 m2 miktarındaki arsa niteliğindeki taşınmazın ve Yalı Mahallesi’nde bulunan 297 ada, 18 parsel numaralı 844,45 m2 arsa niteliğindeki taşınmazın satışının yapılabilmesi için belediye encümenine yetki verilmesi konulu sekizinci ve dokuzuncu maddeler oy birliği ile kabul edildi. Yanıksayvant Mahallesi’nin kırsal mahalle olarak tespit edilmesi talebinin uygun olmayacağı konulu onuncu madde oy birliği ile kabul edildi. Yalı ve Yayla Mahallelerinde bulunan iki parsele ilişkin Uygulama İmar Planı değişikliği talebinin uygun olmayacağı konulu on bir ve on ikinci maddeler oy birliği ile kabul edildi. Vatandaşın talebi üzerine Alandere Mahallesi’nde bulunan 679 Sokak’ın adının Bayraktar sokak olarak değiştirilmesi konulu on üçüncü madde oy birliği ile kabul edildi. Yalı Mahallesi’nde yapılan 2B çalışmalarında görev yapmak üzere Ahmet Cengiz, Ekrem Kuru, Ahmet Turan, Ahmet Bayrak, Recep Ali yılmaz ve Mehmet Kuru’nun bilirkişi olarak görev yapması konulu on dördüncü madde oy birliği ile kabul edildi. Yalı Mahallesi’nde bulunan ve mezarlık alanı olarak görünen parsele ilişkin uygulama imar planı konulu on beşinci madde komisyondan geldiği şekli ile oy birliği ile kabul edildi.