EğitimKarasu

Aziziye İlkokulu sokak canlarını unutmadı

 

Karasu Aziziye İlkokulu, Hayvanları Koruma Günü’ne özel etkinlik tertip etti. Öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği programda sokak canlarına mama ve su dağıtıldı.

 

VERİMLİ BİR ETKİNLİK

Karasu Aziziye İlkokulu, Hayvanları Koruma Günü’ne özel etkinlik düzenledi. Okul Müdürü Erol Cantürk, “Çocuklarımızın hayvanlarla iç içe olduğu, hayvan sevgisi ve merhamet duygularıyla bütünleştiği her türlü etkinliğin altına imzamızı atmayı hedefliyoruz” dedi. Cantürk, “Çocuklarımız için çok verimli bir etkinlik olduğuna inanıyoruz. Çocuklarımız çok mutlu bir gün geçirdi. Biz eğitimci olarak üzerimize düşen her türlü görevi yapmaya hazırız. Hayvanları seviyor ve korumak için her şeyi yapıyoruz. Fakat yeterli olmadığının da bilincindeyiz” ifadelerini kullandı.

 

AMACIMIZ FARKINDALIK

Başıboş sokak hayvanlarının çocuklar için tehlike arz ettiğini söyleyen Cantürk, “Belediyemiz en azından vatandaşların çöplerini koyduğu yerlere sokak canları için birer mama kabı koyarsa vatandaşlarımızda yemek artıklarını bu kaplara koyar ve hayvanlar da aç kalıp saldırgan tavırlar sergilemez” diye konuştu. Etkinliğe öncülük eden Aziziye İlkokulu Sınıf Öğretmeni Lale Turhan, “Etkinliğimizde öncelikle farkındalık oluşturmayı hedefledik. Bu doğrultuda maske, rozet ve pankartlar hazırladık. Çocuklarımızla birlikte mama paketleri hazırladık ve hep birlikte sokak canlarını besledik” diye konuştu.

 

HER ŞEY ÇOCUKLAR İÇİN

Çocukların heyecan ve mutluluğu görülmeye değerdi diye konuşan Turhan, “Etkinliğimizi hazırlamamızda yardımcı olan öğretmenlerimiz Eren Bozduman, Funda Ünlü ve Ceren Kurt’a teşekkür ediyorum” dedi. Lale Turhan, “Yaptığımız her işte çocuklarımızın adı var. Attığımız her adım onları bir adım daha ileriye taşımak için. Bu düstur ile yola çıktık ve bu şekilde ilerliyoruz” ifadelerini kullandı. (HABER: Sündüz Andoğlu)