Gündem

TARİFENİZ DEĞİŞMİŞ OLABİLİR

SEDAŞ faturaları, yapılan zamlarla birlikte yüklü gelerek vatandaşın cebini yaktı. Faturasını eline alan ve bugüne kadar tek tarife üzerinden kullanım yapan vatandaşlar, faturalarında üç tarifeli uygulamaya geçtiklerini fark etti. SEDAŞ yetkililerine ulaşan gazetemiz, uygulamanın sistem üzerinden kendi kendine yapıldığını ve vatandaşların SEDAŞ’a giderek isterlerse tek zamanlı tarifeye yeniden geçebilecekleri bilgisine ulaştı. Vatandaş ise hiç farkına varmadan 1 ay boyunca üç zamanlı tarifeyi kullanarak yüklü faturalarla karşı karşıya bırakıldı.

 

PAZAR PERŞEMBELERİ DE AÇIK

Yaz aylarındaki yoğunluğu karşılamak için Perşembe günleri açık kalan Karasu Halk Pazarı, yoğunluğun sona ermesine rağmen ekim ayında da haftada iki gün açık kalmaya devam edecek. Pazarcıların bir kısmı bu uygulamanın devamlı olmasını savunurken, Karasu’nun yerleşik esnafı, çoğu Karasu dışından olan pazarcı esnafının taleplerinin dikkate alınmasına tepki gösteriyor.

 

KELEŞ TEPKİ GÖSTERDİ AMA

Geride kalan hafta su tarifelerinde düzenlemeye gidilmiş ve Sakarya genelinde su fiyatları yükseltilmişti. Cumhuriyet Halk Partisi Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş bir açıklama yapıp su fiyatlarındaki artışı fahiş bulduğunu söylemişti. Ancak su tarifelerinde ayarlama yapılması kararlaştırılan toplantıda CHP Büyükşehir Grup Başkanvekili Şaban Koludra fiyat ayarlamasının zorunlu olduğunu ifade etmiş ve CHP Grubu da zamma ve oranına “evet” oyu kullanmıştı.

 

B 12 Mİ ALIYORSUN

Karasu Belediye Meclisi’nde Saz Mahalle’nin nereye bağlanacağı konusundaki madde ile ilgili söz alan Büyük Birlik Partisi Belediye Meclis Üyesi Mehmet Çatalbaş, konuları ve isimleri takılmadan söyleyince, oturumu yöneten Belediye Başkanı İshak Sarı, “İnternetten almış gelmiş burada okuyorsun” diyince Çatalbaş, “Şimdi elimle yazdım. Bakabilirsiniz” dedi. Gülüşme ile geçen diyaloğun ardından Başkan İshak Sarı, Çatalbaş’a “B 12 takviyesi mi alıyorsun her gün” dedi. Çatalbaş da “Karşınızda yaşayan tarih var” dedi.

 

TATLI VE ÇATALBAŞ KAYBETTİ

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde geçen dönem Akgün Altuğ’un yardımcısı olan Doğan Çatalbaş ile kuzeni Alper Tatlı sandıktan çıkamadı. Başkan Altuğ’a ve dayısı Bayram Ali Çatalbaş’a karşı yarışan Alper Tatlı’nın yer aldığı lise 98 oy alırken Altuğ ve Bayram Ali Çatalbaş’ın yer aldığı lise 105 oy aldı. Yani beş kişi yeşil listeye oy verseydi bu defa kazanan Tatlı ve ekibi olacaktı. Başkan Akgün Altuğ kendi komitesinde seçimi kaybetmiş olacaktı.