
Yenimahalle sular altında
Karasu Yenimahalle’de su taşkını yaşanıyor. Denizden esen rüzgar mahallede bulunan işyerlerinin sular altında kalmasına neden oldu. Sakarya Nehri yükseldi ve mahallenin yollarını su bastı.
Sular yükseldi
Karasu Yenimahalle’de denizin gelmesi ve Sakarya Nehrinin yükselmesi mahalleyi su basmasına neden oldu. Nehrin yükselmesi işyerlerinin ve mahalle içindeki yolların sular altında kalmasına neden oldu. Mahallede iş yapan esnaf dükkanlarında maddi hasar meydana geldiğini söyledi. Pazar akşamını pazartesiye bağlayan gece yükselen sular mahallenin yollarına ulaştı. Su yüksekliği yer yer 15 santime kadar ulaştı.
Daha önce de yaşanmıştı
Yenimahalle’de geçtiğimiz yıllarda da benzer sorunlar yaşanmış, balıkçılar ve mahalle halkı Nehrin önüne mendirek yapılması talebinde bulunmuştu. Bölgede yapılan inceleme sonucunda DLH tarafından Sakarya Nehri önüne bir tahkimat yapılmış ancak bu mendireğin ikinci etabının yapılması gerektiği dile getirilmişti. Şimdilik balıkçı tekneleri için bir tehlike görünmese de balıkçıların teknelerini güvenceye almaları önerildi.
