Yapılmak bir yana sökülüyor

Karasu Anadolu İmam Hatip Lisesi, yeniden inşa edilmek üzere ihaleye çıkarılmış, okulun inşaatına başlanmıştı. İhaleyi alan müteahhitin iflas ettiğini açıklaması sonucunda inşaat durdu, okul binası atıl kaldı.
Paramızı alamıyoruz
Karasu Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin inşaatı için müteahhitle anlaşarak inşaat malzemesi ve inşaat elemanı getiren inşaat ustaları mağdur oldular. Getirdikleri inşaat malzemelerini geri alarak yaşadıkları mağduriyetin en azından bir kısmını gidermeye çalışan yerel inşaat firmaları “Paramızı alamıyoruz. Müteahhiti arayıp paramızı istedik fakat bize iflas ettiği için ödeme yapamayacağını, getirdiğimiz malzemeleri geri alarak zararımızın bir kısmını kurtarmamızı söyledi” ifadelerini kullandı.
Yetkilileri bekliyoruz
Karasu Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin inşaatını üstlenen müteahhitin iflasını açıklaması üzerine okulun yeniden ihaleye çıkacağını belirten inşaat ustaları, yetkililerin ve Karasulu siyasi liderlerin bu konuya el atmalarını, en kısa zamanda çözmelerini beklediklerini ifade etti. Okulun atıl durumda kalmasına üzüldüklerini belirten ustalar, okulun bir an önce bitirilerek yeni eğitim yılına hazır hale getirilmesi gerektiğini söyledi. Kendi maddi zararlarından çok Halk Eğitim binasında, kısıtlı imkanlarla eğitim alan öğrencilere üzüldüklerini ifade eden ustalar öğrencilerin layık oldukları koşullarda kendi okul binalarında eğitim görmelerini istediklerini dedi.
Ağır aksak ilerliyordu
Karasu İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Cemil Emecan, “Okulumuzun geçen yıl Ocak ayında ilk temeli atıldı. İnşaat çok ağır, aksak ilerledi. Şikayet ettiğimiz konu bu. Ocak ayında başlanan ilk temel atma işleminin ardından Nisan ayında ilk kolonlar dikildi. En son aldığımız bilgiler göre müteahhitin iflas etti ve bazı malzemelerini aldığı ve anlaştığı yerel inşaat firmalarına malzemelerini geri almalarını söylediği yönünde” ifadelerini kullandı.
Tekrar ihaleye çıkacak
Emecan, “Bize yapılan açıklamaya göre inşaatı yapan firmanın ne yaptığı, ne kadar borçlandığı değerlendirilerek bir rapor hazırlanacağı ve okulun tekrar ihaleye çıkacağıdır. Yeni ihale sonrasında okulun inşaatının bitmesinin önümüzdeki yıla sarkacağı düşünülüyor” dedi. Yıkılan hastane binasının yerine yapılan okulun da aynı firma tarafından yapıldığını ve oradaki inşaatında durduğunu belirten Cemil Emecan, “Gördüğünüz gibi okul kara bina halinde kaldı. Depremde yıkılan 11 vilayet neredeyse ayağa kalktı ama 4 katlı bir binayı sağ olsun müteahhitler bitiremedi, bitirmek istemedi” diyerek açıklamasını sonlandırdı.