Siyaset

Yalı’ya çiçek gibi aday

Yalı’ya çiçek gibi aday
Karasu Yalı Mahallesi Muhtar Adayı olan Dursun Ali Çiçek projelerini Münir Ali Kara’ya anlattı. 25 yıllık belediyecilik deneyiminden sonra Karasu’ya yerleşen Çiçek, Karasu’da görev aldığı sivil toplum kuruluşlarında gösterdiği performansa, site yöneticiliğine ve insan ilişkilerindeki başarısına güveniyor.

Öncelikle sizi kısaca tanıyabilir miyiz?
1969 Ordu Akkuş doğumluyum. İlk ve orta öğrenimimi Ordu’da tamamladım. 3 çocuk babasıyım. Daha sonra İstanbul Kartal Belediyesi’nde çalışmaya başladım. Burada çeşitli kademelerde 25 yıl süre ile görev yaptım. Ardından emekliye ayrıldım. Bu süre içinde Karasu’da bir yazlık aldık. Yalı Mahallesi’nde yaklaşık 8 yıldan bu yana ikamet ediyorum. Burada bulunduğum süre içinde benimle benzer kaderi paylaşan yazlıkçılıktan kalıcı olmaya karar verenlerle yakın ilişki kurdum. Burada bulunduğum süre içinde çeşitli sivil toplum kuruluşlarında görev aldım.
Sizce Yalı Mahallesi’ndeki en büyük ve ilk olarak ele alınması gereken sorun ne?
Yalı Mahallesi Karasu’nun en büyük mahallesi. Yerel seçimlerde de en fazla belirleyici olan mahalle. Ancak belediye hizmetleri yönünden hak ettiği yerde olmadığını düşünüyorum. Özellikle bazı sokakların yol sorunu öncelikle ele alınmak durumunda. Bu sorunun hallolmasının ardından yaşam kalitesi artacaktır. Vatandaşlarımın bazıları yolların bozukluğundan dolayı evlerine giderken dahi güçlük çekiyor. Öncelikle çok kullanılan sokaklar olmak üzere zaman içinde tüm yol sorunlarının çözülmesi gerekiyor. Bir de mahallemizin muhtarlık binasına ihtiyacı var. Muhtarlık sabit bir yerde olmalı ve vatandaş nereden hizmet alacağını bilmeli. Bizim öncelikli hizmetlerimizden biri de bu olacak. Yani Yalı Mahallesi Muhtarlığı’na kurumsal bir yapı kazandıracağız. Bu bina aynı zamanda kültür evi olarak da hizmet verecek. Yani vatandaşlarımız hem hizmet alacak hem de kültürel etkinlikler için bu binamızı kullanabilecek. Bununla ilgili yer tespitimizi yaptık, projelendirdik. Göreve geldikten sonra öncelikli işlerimizden biri bu olacak. Yine vatandaşlarımızın öncelikli talepleri arasında sokak hayvanları yer alıyor. Bizim mahallemizin özellikle sorunu şu ki, yaz aylarında bir hevesle alınan hayvanlar, giderken kaderlerine terk ediliyor. Bu durumun vicdanla da hayvanseverlikle de ilgisi yok aslında. Biz bu hayvanların sahiplendirilmesi için de çaba harcayacağız. Çünkü kendi kaderine ve açlığa terk edilen hayvanların pek çoğu sokakta yaşamaya müsait değil. Çoğu cins ve değerli hayvanlar. Bunların sahiplendirilmesinin zor olmayacağını sadece bir organizasyon ile bu işin üstesinden gelinebileceğini düşünüyoruz. Bu şekilde hem hayvanların hayatı kurtulacak hem de sokaklarımız daha güvenli hale gelecek.
Buradaki seçmende karşılık bulacağınıza inanıyor musunuz?
Sekiz yıldan bu yana Yalı Mahallesi’ndeyim. Yapım gereği de sosyal bir insanım. Burada bulunduğum süre içinde her memleketten insanla iletişim kurdum. Daha önce cami derneğinde başkanlık ve yöneticilik yaptım. Bulunduğum sitede yöneticilik görevi ifa ediyorum. Dolayısıyla buradaki insanların yaşadıkları tüm sorunları ben de yaşıyorum. Bunları düzgün şekilde ifade edebilecek bürokratik deneyime de sahibim. Seçmen tarafından hem tanınırlığımın olduğunu biliyorum hem de bu manada kendimi yeterli buluyorum.
Belediyecilikten gelen tecrübenizin işe yarayacağını düşünüyor musunuz?
2014 yılında çıkan mahalli idareler yasası ile muhtarların il özel idareleri ile bağı kalmadı. Tüm işlerimizi belediyeler ile halletmek durumundayız. Ben ömrümün 25 yılını belediyeciliğe vermiş biriyim. Belediyelerin hangi dili kullandığını, hangi talepleri karşılarken öncelik verdiğini iyi bilirim. Bu manada benim Yalı Mahallesi’ne ciddi faydam olacağını düşünüyorum. Herkesin kendi tecrübesine güvenmesi normaldir ancak benim belediyecilik manasında edindiğim deneyimin Yalı Mahallesi’ne…