Gündem

Sorun büyüyor sessizlik derinleşiyor

Saadet Partisi Karasu İlçe Teşkilatı, 30 Haziran 2025 Pazartesi günü saat 12:00’da haftalık olağan basın açıklamasını Atatürk Bulvarı’nda parti binası önünde gerçekleştirdi. Basın açıklamasına parti üyeleri ve vatandaşlar katılım gösterdi.

Ahlaki sorumluluk
Saadet Partisi Karasu İlçe Başkanı Murat Ali Aksoy, “Bugün burada sadece siyasi tutum değil, ahlaki ve insani sorumluluğu yerine getirmek üzere buluştuk. Bu kampanya Saadet Partisi Teşkilatlarının iktidara millet adına sorduğu bir vicdan ve sorumluluk hareketidir. Buradan başlattığımız açıklama Türkiye genelindeki Saadet Partililerin ortak sesidir” diyerek basın açıklamasının gündemini açıkladı.
Tehdit altındayız
Uyuşturucu kullanım yaşının ve uyuşturucudan ölüm yaşının git gide daha küçük yaşlara indiğini belirten Aksoy, “Çocuklarımızı kaybediyoruz. Uyuşturucu, Türkiye’yi bir salgın gibi sarmış durumda ve iktidar bu salgına karşı etkisiz ve sessiz. Türkiye’nin uyuşturucuya teslim olmasını istemiyoruz. Bugün Türkiye’nin dört bir yanında gençlerimiz, çocuklarımız bir tehdit altındadır” ifadelerini kullandı.
Çöküş büyüyor
Murat Ali Aksoy, “85 milyonluk ülkede tedaviye ayrılan sadece 16 bin yatak var. AMATEM’lerde aylarca süren bekleme süreleri var. Ailelerin çaresizliği, çocukların yalnızlığı, sistemin çöküşü büyüyor. Buradan söylüyoruz, sorun büyüyor, sessizlik derinleşiyor. Bağımlılık yaşı 9’a bağımlılıktan ölüm yaşı 13’e düştü. Uyuşturucu suçları artık bireysel değil örgütlü yapılar tarafından kontrol ediliyor ve tüm bunların karşısında cezasızlık sistematikleşmiş durumda” dedi.
Bağımlılık hastalıktır
Bağımlılıkla mücadele için acil eylem planı, her ilde ücretsiz, erişilebilir, donanımlı tedavi merkezi, zorunlu rehabilitasyon sistemi, okullarda önleyici eğitim seferberliği, uyuşturucu suçuna bulaşmış kişilere caydırıcı cezalar gibi gerekli adımların bir an önce atılmasını istediğini söyleyen Aksoy, ailelere de seslenerek “Benim çocuğum yapmaz demeyin. Davranış ve ruh hali değişimlerini görmezden gelmeyin. Yargılamadan dinleyin. Destek aramaktan çekinmeyin. Bağımlılık irade zayıflığı değil hastalıktır” ifadelerini kullandı.