Özkan: Şiddete karşıyız
Özkan: Şiddete karşıyız
Karasuspor Başkanı Hasan Özkan, geçtiğimiz hafta sonu Ankaragücü ile Çay-Kur Rizespor arasındaki müsabakanın ardından maçın hakemi Halil Umut Meler’e yapılan yumruklu saldırıyı kınadıklarını ifade etti. Özkan, sporda şiddetin kabul edilemez olduğunu söyledi.
Kınıyoruz
Ankaragücü ile Çay-Kur Rizespor arasındaki Süper Lig Müsabakasının ardından Ankaragücü Başkanı Faruk Kaya’nın maçın hakemi Halil Umut Meler’e yumruk atmasının ardından spor camiasındaki tepkiler dinmiyor. Olaya ilişkin bir açıklama yapan Karasuspor Başkanı Hasan Özkan da atılan yumruk ve sonrasında Hakem Halil Umut Meler’e yönelik saldırıların kabul edilemez olduğunu söyleyerek olayı kınadıklarını ifade etti.
Örnek olunmalı
Yeşil sahalarda şiddet görmek istemediklerini söyleyen Karasuspor Başkanı Özkan, “Elbette maç içinde gerginlikler oluyor. Yöneticiler de insan. Onların da sinir sistemler var, onların da duyguları var. Ancak yöneticilik sorumluluk gerektiriyor. Bir kulüp başkanı olarak diğer yöneticileri, sporcuları, tribündeki seyircileri yönlendirebilecek güçtesiniz. Bunun bilincinde olmak zorundasınız” dedi.
Müsaade etmeyeceğiz
Spor ile şiddetin yan yana gelmesinin dahi düşünülemeyeceğini söyleyen Başkan Hasan Özkan, “Spor barış, kardeşliktir. Biz de yaşanan bu talihsiz olaydan payımıza düşen dersi alacağız. Sportif rekabet sahada güzel. Saha dışındaki çirkinliklerle futbolun yan yana gelmesi düşünülemez. Bu vesile ile tüm spor camiasına ve maçın hakemi Halil Umut Meler beyefendiye geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” şeklinde konuştu.