Eğitim

Onlar başımızın tacı

 

Karasu Zübeyde Hanım Anaokulu tarafından Yaşlılar Hastası nedeni ile anlamlı bir etkinliğe imza atıldı. Minik dedelerin, küçük ninelerin olduğu anlamlı etkinlikte şiirler ve türküler söylenerek kutlanan Yaşlılar Haftası etkinliği renkli görüntülere sahne oldu.

 

YAŞLILAR HAFTASI

Yaşlılara saygılı davranmanın prensip haline getirildiği bir toplum olmak ve bunun devamını sağlamak amacıyla Karasu Zübeyde Hanım Anaokulu tarafından Yaşlılar Hastası nedeni ile anlamlı bir etkinliğe imza atıldı. Ülkemizde her sene 18-24 Mart arası Yaşlılar Haftası olarak kutlanan günün anısına farklı bir etkinliğe imza atan anaokulunun minik dedeleri ve küçük nineleri, yaşlanma sürecini ve bunun getirdiği zorlukların daha iyi anlaşılması ve bununla ilgili neler yapılabileceği konusunda çeşitli konuşmalar, etkinlikler ve faaliyetler gerçekleştirdi.

BİZLERE KÖPRÜ OLDULAR

Karasu Zübeyde Hanım Anaokulu tarafından hazırlanan etkinliklerde, geçmişimizin tecrübelerini bugünlere aktaran, milli kültür ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan toplumsal hayatımızın en kıymetli hazinelerinden birisi olan yaşlı insanlar unutulmadı. Yaşlı insanları hatırlamak ve onlara olan saygılarını göstermek için yaşlılar haftası etkinlikleri hazırlayan minik öğrenciler büyük beğeni topladı. Uzakta olan aile büyükleri ile online görüşerek onlara olan özlemlerini ve sevgilerini dile getiren minikler örnek bir davranış sergileyerek herkesin takdirini topladı.

BİR GÜN DEĞİL HER GÜN

Etkinliklerde çocuklara, yaşlılara karşı saygı duyulması ve onları sevmeleri gerektiğinin vurgulandığını belirten Okul Müdürü Zehra Türkoğlu Kuba, “Bir toplumun yaşlısına sahip çıkarak, onları hayatlarının son dönemecinde huzurlu ve sorunlardan arınmış bir şekilde hayatlarına devamını sağlamaları aslında bir kültür mirasıdır. Onların sadece bir günde değil, her zaman için baş tacı olduğunu özellikle belirterek, tüm yaşlılarımıza sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyorum. Anlamlı etkinlikler ile bizleri gururlandıran değerli öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ediyoruz” şeklinde açıklamalarda bulundu. Gülcan Elmalı