İmam Hatipler birleşmeli

Karasu Merkez İnönü İlkokulu’nun şehrin içinde kalmasının ardından harekete geçtiklerini söyleyen Belediye Başkanı İshak Sarı, “Çözüm isteyen kolayca bulur. İlçedeki iki İmam Hatip birleştirilir. Birinin yerine İnönü alınır ve sorun ortadan kalkar” dedi.
Çözüm basit
Karasu’da merkezin dar bir alana sıkışmasından dolayı trafik sıkıntısı yaşandığını, şehrin merkezini daha geniş alana yayma konusunda kararlı olduklarını ifade eden Belediye Başkanı İshak Sarı, bu konuda inisiyatif kullanacak ve şehrin gelecek planlamasını yapacak kurumun Karasu Belediyesi olduğunu söyledi. İlçedeki iki İmam Hatip Lisesi’nin birleştirilmesi gerektiğini de söyleyen Sarı, “Bu bir imam hatip kapatma değil. İki okulu birleştirirsiniz ve nitelikli bir okul elde edersiniz. İnönü’yü de Namık Kemal’in binasına taşırsınız, sorun ortadan kalkar” dedi.
Sağlık Ocağı konusu
Kabakoz Mahallesi’nde bulunan Sağlık Ocağı’nın da oradan kalkması gerektiğini ifade eden Başkan Sarı, “O arsa zaten çok hisseli. Bina yıkıldığında yerine yenisi kanunen yapılamıyor. Ancak belediye orada tasarrufta bulunabilir. Aile hekimleri ve etrafta bulunan eczacılar rahatlarının bozulmasını istemiyor. Ancak biz bu konuda da kararlı bir tutum sergileyeceğiz. Dar alanda, şehrin trafiğini sıkıştıracak bir şekilde hizmet vermek mümkün değil. Sağlık Ocağı için yer önerisinde bulunduk. Buna uyulması şehrin de çalışanların da menfaatine olacak” ifadelerini kullandı.






