Karasu

İshak Sarı: Yalnız bırakıldık

Devlet kurumlarının kum alımları konusunda yavaş kaldığını söyleyen Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı: Yalnız bırakıldık

Karasu Belediyesi’nin araçlarının usulsüz kum alımı alırken ceza aldığına ilişkin konu hakkında Mustafa İngenç’in sorusunu yanıtlayan Belediye Başkanı İshak Sarı, “Konu şahıslar olduğunda devlet kurumları yavaş kalıyor. Usulsüzlükle mücadele ederken yalnız bırakılıyoruz” dedi.

Kurumlar yavaş kaldı

Maden Deresi ağzından çıkan kumun birileri tarafından alınacağına ilişkin kendilerine ulaşıldığını söyleyen Başkan İshak Sarı, CHP’li Belediye Meclis Üyesi Mustafa İngenç’in sorusunu yanıtladı. Sarı, “Bize ulaşan kişiler kumu kendilerinin alacağını hangi kurumdan izin belgesi lazımsa hemen alabileceklerini söyledi. Biz burada dik duruş gösterdik. Bunun neticesi olarak da yaptığımız işleri kendilerince takip ettiler ve şikayetlerde bulundular. Bizim bir usulsüzlüğümüz yok” diye konuştu.

Yavaş kalındı

“Konu ticaret olduğunda veya bazı şahıslar olduğunda devlet kurumları yavaş kalıyor” diyen Başkan Sarı, “Altını çizerek söylüyorum: bu konuda oldukça yalnız bırakıldık” dedi. Denizdeki tahkimatlar ile ilgili Şakir Şen’in yönelttiği soruya da yanıt veren Başkan Sarı, “Biz tahkimatların devamı ile ilgili görüşmelerimizi yaptık. Bununla ilgili yeni bakandan da randevu aldık. Dalgakıranlar uzayacak” dedi. Sahil Projesi’ndeki duvar yüksekliğinin siyasete malzeme edildiğini söyleyen Sarı, “Duvar ilk yapıldığı gibi kalsa dalgalar aşamayacaktı” dedi.