Fısıltı Gazetesi 727
Deniz kapalıyken tamam da
Karasu’da deniz yasağı geldiği gün anonslar yapılıyor, denize girilmemesi isteniyor. Bu anonslar saniyeler içinde sosyal medyadan yayınlanıyor. Birkaç dakika sonra ildeki internet sitelerinde yer alıyor. Sonra bir bakıyorsunuz ki ulusal basında “O illerde deniz yasak” diye tıklama haberleri çıkıyor. Bunlar olması gereken şeylerse olsun da… Peki hiç “Karasu’da denize giriliyor” diye haber görüyor muyuz? Bugün deniz güzel diye anons neden yapılmıyor? Yani Karasu’da denize girildiğine ilişkin internet bilgisi sıfır.
Acilde ayakta bile yer yok
Karasu Devlet Hastanesi en yoğun dönemlerinden birini yaşıyor. Acil servise tiraj odası açılıyor. Acile gelen vatandaşların gerçekten acillik bir şeyleri olup olmadığına bakılıyor. Ancak tiraj odasında da hastalara acil olmadıkları söylendiğinde gerginlik ihtimali ortaya çıkıyor. Acilde bekleme sırası ise gerçekten aşırı yüksek oluyor. Gündüz bile 150 kişi beklediğinizde az kişi beklemiş oluyorsunuz. Bu yoğunluğun önümüzdeki ay daha da artması sürpriz olmayacak. Bakalım yeni bir acil odası açmak kimsenin aklına gelecek mi?
Esnaf şikayetçi
Karasu’daki yazlıkçı nüfusu gün geçtikçe artıyor. Ancak bu artış ekonomiye yansımıyor. Pek çok esnaf yazlıkçıların alışveriş etmemesinden şikayetçi. Umudunu yaz aylarına bağlamış, ödemelerini tatil günlerine ayarlamış esnaf zor günler geçiriyor. Bakalım önümüzdeki günlerde nüfus hareketliliği ekonomiye ne zaman yansıyacak…
Korna ve egzoz
Karasu’da araçların korna çalması geride kalan yıllara oranla oldukça düşük. Ancak yersiz yere korna çalma alışkanlığından vazgeçmeyenler de var. Cadde üstünde dükkanı olan esnaf gün boyu bu korna seslerini dinlemek durumunda kalıyor. Buna özel gösterilmeli de… Bir de gürültü yapmayı marifet zanneden bir kitle söz konusu. ATV-UTV ile gezenler ile egzozuna ekstra parça taktırarak gürültü yapanlar bu şekilde dikkat çektiklerini düşünüyor. Konudan şikayetçi olanlar da durumu ilgililere bildirmeyince, gürültü ile yaşamaya devam ediyoruz.
İşçi bağlantıları yapılıyor
Fındık sezonu yaklaşırken işçi yevmiyeleri de gündeme gelmeye başladı. İşçi yevmiyesi aslında belli. Asgari ücretin bir günlük tutarı kadar. Ancak buna dışarıdan gelen işçilerin ev parası, yol parası, evci parası gibi ayrıntılar ekleniyor. İşçiler artık gelmeden peşin yol parası alıyor. Şimdilerde bölgeye gelen dayıbaşları işçi alacak kişilerle konuşuyor ve pazarlık ediyor. Fiyat ve yol parası konusunda uzlaşı sağlayıp ona göre işçi getirecekler.
Sarı çizgilere mal koymayalım
Karasu’da malını sergilemek isteyen esnaf bir noktaya kadar mallarını dışarıda sergileyebiliyor. Çarşıdaki esnafın dışarı mal çıkarabileceği alan önceki dönem sarı çizgilerle belirlenmişti. Ancak bazı noktalarda esnafların kaldırım işgali vatandaşların yürüme alanlarını kısıtlıyor. Özellikle sahil kesiminde, kaldırımlardaki engelli yollarına dahi mal koyanlar olduğundan şikayet ediliyor. Yaya yolu hadi neyse de engelli yoluna mal koymak biraz abartı olmuyor mu?
Kuşlar çarpılıyor
Sedaş Müdürü Can Ilgaz, pazartesi günü Karasu Muhtarlar Derneği’ne ziyarette bulundu. Ziyarette Karanlıkdere Mahalle Muhtarı Yılmaz Koca, mahallede yaşanan kuş ölümlerinden bahsetti. Elektrik direklerine konan kuşların çarpılarak öldüğünü ve buna bir çözüm aradıklarını dile getirdi. Bazı mahallelerde yaşanan kesintileri de muhtarlar tarafından belirtildi.