Fısıltı Gazetesi

K.T.K 61. MADDE
Karasu Belediyesi’nin bu yıl uygulamaya koyduğu ana caddelerde özel araçlardan park ücreti alınmasıyla ilgili tartışmalar devam ediyor. Özellikle cadde üzerinde bulunan esnafların Karasu Belediyesi tarafından uygulamaya başlatılan bu kararın yasal olmadığı belirtilerek yazılan cezaların ödenmediği öğrenildi. Araç sahibi vatandaş Karayolları Trafik Kanunu (KTK) 61. Madde üzerinden belediyelerin ceza yazmalarının usulsüz olduğunu ileri sürerek bu konuda birçok Danıştay kararlarının bulunduğu ifade edildi.
TÖRENLER İPTAL
Milli Eğitim Bakanlığınca 2021-2022 eğitim-öğretim yılında ilk ara tatilin sona ermesi ile Karasu’da öğrenciler Pazartesi günü ders başı yaptı. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklama koronavirüs tehlikesini bir kez daha ortaya koydu. Milli Eğitim Bakanlığı, resmi ve özel okullardaki tören, müsabaka, yarışma gibi etkinliklerin tedbir amaçlı iptal edildiğini duyurdu. Koronavirüs salgınının seyri nedeniyle alındığı ifade edilen karar sonrası, valilikler ve il milli eğitim müdürlüklerinden konuyla ilgili gerekli tedbirleri alması istendi. Milli Eğitim Bakanlığı yaptığı açıklamada, “Bu kapsamda virüsün etkilerinden korunmak amacıyla resmi ve özel okullarda, toplantı, çalıştay, sempozyum, konferans, ödül töreni, spor müsabakası gibi sosyal etkinlikler tedbiren iptal edilmiştir” ifadelerini kullandı.
KARASU’NUN ADI YOK
TV8 ekranlarında beğeniyle izlenen MasterChef programı bu hafta Sakarya’da çekildi. Programda yemeklerin yanı sıra ilin tarihi ve doğal güzellikleri de ekrana yansıdı. Programda Karasu’ya ilişkin Acarlar Longozu görüntüleri verildi. Ancak ilçenin ismi jenerikte kullanılmadı. Karasu’nun adının geçmemesi, programı izleyenlerin tepkisine neden oldu.
ÇİFTÇİLER ÇÖZÜM BEKLİYOR
Mazot, tohum, ilaç ve gübrede dövize bağlı olarak meydana gelen yükseliş çiftçileri kara kara düşündürüyor. Özellikle tarlalarını ekerek çiftçilik yapan vatandaşlar önümüzdeki yıl bu fiyatlarda düşüş yaşanmazsa tarım yapmanın kârlı olmayacağını ifade ediyor. Çiftçiler seslerinin duyulmasını bekliyor. Her siyasi partinin de bu sıkıntıyı kendi yönetimlerine aktarması için ilçedeki siyasilere baskı yapılıyor.
SİYASİLER SAHADA
Koronavirüs tedbirlerinin yoğun olarak uygulandığı dönemde sahaya çıkamayan siyasiler yeni normal kurallar çerçevesinde ziyaretlere başladı. Hemen her siyasi parti önümüzdeki kış dönemini sahada geçirmeyi planlıyor. İl ve ilçe teşkilatlarının yanı sıra milletvekillerinin de eşlik edeceği ziyaretlerin önümüzdeki günlerde yoğunlaşması bekleniyor. Bakalım vatandaşların sorunları Meclis’e bu ziyaretler sonunda ne kadar yansıyacak.
TAŞ BAŞA DÜŞTÜ, ÖNLEM ALINIYOR
Geçtiğimiz günlerde İnönü İlköğretim Okulu yanında bulunan kabası tamamlanmış ancak yıllardır atıl durumda bulunan yapıdan düşen tuğla parçası bir öğretmenin ciddi şekilde yaralanmasına yol açmıştı. Pazartesi günü Karasu Belediyesi İmar Müdürlüğü’ne bağlı görevlilerce incelenen yapının kontrol altına alınması için mülk sahipleriyle bir çalışma başlatıldığı öğrenildi. Umarız bu tür yapılar sıkı bir denetim altına alınarak vatandaşların başına gelebilecek tehlikeler önlenmiş olur.