Manşet

Fındık sattık borçlu çıktık

Toprak Mahsulleri Ofisi’nin depo tasfiyesinde ortaya çıkan noksanlıklar müstahsillere rücu edildi. Malını TMO’ya veren pek çok üreticiye borç ve ödeme emri çıkarıldı. Müstahsiller ayrıca konu ile ilgili ifadeye de çağrıldı.

Rücu edildi
Geçtiğimiz yıl Toprak Mahsulleri Ofisi’ne fındık veren üreticiler, oluşan noksanlıklardan da sorumlu tutuluyor. Geçtiğimiz dönem TMO’ya fındık veren üreticilere gönderilen ödeme emrinde, fındık depolarının tasfiyesi esnasında noksanlıklar çıktığı, çıkan eksikliklerin de diğer sorumlular ile birlikte müstahsillere rücu ettirildiği ifade edildi. Üreticilere yüklenen borca ek olarak yasal faiz de eklendiği gözlerden kaçmadı.
İfadeye çağrıldı
Kendilerine borç çıkarılan müstahsillere ödeme için günlük süre tanınırken, sürenin sonunda ödeme yapmayanlar için yasal borç takip sürecinin başlatılacağı ifade edildi. Ayrıca geçtiğimiz yıl TMO’ya fındık teslim eden pek çok üreticinin de depolarda tespit edilen noksanlıklar ile ilgili ifadeye de davet edildi. İlçe Emniyet ve Jandarma Komutanlıklarına davet edilen üreticilere konu ile ilgili bilgi sahibi olup olmadıkları soruluyor.