Karasu

Danışmanlık eğitimi verildi

Danışmanlık eğitimi verildi

Karasu Devlet Hastanesi’nde Gebe Okulu Eğitimi verildi. Hastane bünyesinde bulunan gebe okulu, gebe adayı ve yakınlarına doğum öncesi, doğuma hazırlık, doğum ve doğum sonrası döneme ilişkin eğitim ve danışmanlık hizmetleri sunuldu.

Hizmetler sunuldu

Her ayın belirli günlerinde üç oturum olarak gebe eğitim salonunda bireysel ve grup eğitimi, istenilmesi durumunda ise eşli eğitim şeklinde verilen Gebe Okulu Eğitimi Programı Karasu Devlet Hastanesi’nde gerçekleşti. Düzenlenen programda gebe adaylarına ve yakınlarına doğum öncesi, doğuma hazırlık, doğum ve doğum sonrası döneme ilişkin eğitim ve danışmanlık hizmetleri sunuldu.

Amaç doğum oranını arttırmak

Karasu Devlet Hastanesi Başhekimi Oğuzhan Bodur, “Gebe okulumuzun amacı hamilelik ve doğum sürecinde annenin; doğum sonrasında ise bebeğin ve yine annenin huzurlu, mutlu ve sağlıklı bir dönem geçirmelerini sağlamaktır. Gebelerin yüzde 100 memnun olduğu bu eğitimlere, her anne adayı normal doğumun en sağlıklı doğum şekli olduğunu bilmelidir. İlkesi ile normal doğum oranını arttırmayı amaçlamaktadır” ifadelerini kullandı.

Katılım belgeleri verildi

Düzenlenen programın ardından Gebe Eğitim Okulu’nda üç oturumunu tamamlayan gebelere, Karasu Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Oğuzhan Bodur, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Müge Yıldız ve İdari ve Mali İşler Müdürü Hasan Yılmaz tarafından Gebe Eğitimi Okulu’na katılım belgeleri verildi. Bodur, Gebe Eğitim Okulu’na katılım sağlayan herkese teşekkür etti.