
Kocaali’de inşa edilecek olan Gençlik Merkezi Projesi için ilk kazma vuruldu.
MERKEZE KAZMA VURULDU
Kocaali Belediyesi tarafından Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Spor Toto Teşkilat Başkanlığı arasında imzalanan protokol gereği ilçede inşa edilecek gençlik merkezi projesi için ilk kazma vuruldu.
Çalışma başladı
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın onayı, Spor Toto Teşkilat Başkanlığı’nın desteği ile Kocaali Belediyesi tarafından inşa edilecek olan Kocaali Gençlik Merkezi Projesi için ilk kazma geçtiğimiz hafta içi vuruldu. Merkeze bağlı Hızar Mahalle’de bulunan ve kısa bir süre öncesine kadar Halk Eğitimi Merkezi olarak hizmet veren eski okul arazisine yapılacak proje kapsamında, eski binanın yıkım çalışması başladı. Kocaali Belediyesi tarafından yapılacak yıkım işleminin ardından zemin tesviye çalışması yapılarak temel aşamasına geçilecek. İhalesi ve yer teslimi gerçekleşen projenin iş teslim süresi 300 gün olacak. Çalışma bütünüyle Kocaali Belediyesi’nin takibi ve koordinesinde gerçekleşecek. Kocaali Gençlik Merkezi günümüzde Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü bünyesinde hizmet veriyor. Merkez gençlere yönelik yürüttüğü eğitim faaliyetleri ve sosyal ve kültürel faaliyetlerle ön plana çıkıyor.
Yüzücü’den teşekkür
Konuyla ilgili açıklama yapan Kocaali Belediye Başkanı Turan Yüzücü “Kocaali Gençlik Merkezi Projemize, proje alanında bulunan Halk Eğitim Merkezi’nin yıkım çalışmalarıyla ‘Bismillah’ dedik. Toplumumuzun her kesiminin faydalanacağı bu önemli projenin, tüm hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Kocaali’miz için gece gündüz demeden çalışmaya, projelerimizi bir bir hayata geçirmeye devam edeceğiz. Çünkü Kocaali’ye değer. Bu süreçte bizleri hiç bir zaman yalnız bırakmayan Gençlik ve Spor Bakanımız Osman Aşkın Bak’a, Ak Parti Genel Başkan Yardımımız Ali İhsan Yavuz’a, Milletvekillerimiz; Çiğdem Erdoğan, Lütfi Bayraktar, Ertuğrul Kocacık , Ertuğrul Kocacık, Ali İnci, Murat Kaya, Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Alemdar’a, İl Başkanımız Yunus Tever’e, İlçe Başkanlarımız İsmail Demir ve Adnan Arar’a, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.






