Kocaali

Kocaali’de Kaçağa Geçit Yok

Kocaali Belediyesi iskan alındıktan sonra mülklere eklenen kaçak yapıların yıkımına başladı.
KOCAALİ’DE KAÇAĞA GEÇİT YOK
Kocaali Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, ilçe genelinde imar mevzuatına aykırı olarak inşa edilen kaçak yapıların tespiti ve yıkımı için harekete geçti. Tespit edilen kaçak yapıların yıkımı geçtiğimiz hafta içi başladı.
Yıkım başladı
Kocaali Belediyesi ilçe merkezinin yanı sıra özellikle sahil kesiminde bulunan kaçak yapıların tespiti ve yıkımı ile ilgili çalışmalarını hızlandırdı. Özellikle iskan alındıktan sonra eklenen kaçak havuz, veranda, pergole ve çatı gibi yapıların yıkımına yönelik çalışmalar başlatıldı. İlk yıkımlar ise İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün kontrol ve koordinesinde Kocaali BelediyesiFen İşleri Ekipleri tarafından geçtiğimiz hafta içi yapıldı. Yıkım işlemlerinde iş makineleri kullanıldı.
Mevzuata uygun
Konuyla ilgili yapılan açıklamada, kaçak yapıların tespiti durumunda yapı sahiplerine, kaçağın niteliği ve durumunu ve yıkım için gereken yasal süreci belirten bir tebligat gönderildiği belirtildi. Belediye ekipleri, daha önce tebliğ gönderilen ve yasal sürede kendi imkanlarıyla yapılarını kaldırmayan vatandaşların kaçak yapılarına müdahalede bulunmaya başladı. Yapılan denetimler sonucu belirlenen yapılar, ilgili mevzuat çerçevesinde ekipler tarafından yıkılıyor.
Yıkımlar sürecek
Kocaali Belediyesi’nden yapılan açıklamada “İlçemizin sağlıklı, planlı ve yaşanabilir bir şekilde gelişmesi adına imar kurallarına aykırı yapılaşmalara kesinlikle müsaade edilmeyecektir. Vatandaşlarımızdan da bu konuda duyarlılık bekliyoruz,” ifadelerine yer verildi.Yıkım çalışmalarının ilçe genelinde kararlılıkla sürdürüleceği belirtildi. Kaçak havuz gibi benzeri yapıların durumu önceki ay gerçekleşen belediye meclis toplantısında gündeme getirilmişti.