Siyaset

Amacımız oy istemek değil

 

DEVA Partisi Sakarya İl Başkanı Mehmet Erdoğan, Karasu İlçe Başkanı Abdullah Çatalbaş, il ve ilçe yönetimi, Karasu esnafını ve üç önemli kurumu ziyaret etti. Karasuluların yoğun ilgisinin memnun ettiğini ve gelecek açısından da umutlandırdığını belirten Erdoğan, “Vatandaşlarımızdan oy istemek için değil sorunlarını dinlemek için geldik” dedi.

 

DEVA’DAN ZİYARET

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Sakarya İl Başkanı Mehmet Erdoğan, Karasu İlçe Başkanı Abdullah Çatalbaş, il ve ilçe yönetimi, esnaf ve STK ziyaretlerini gerçekleştirdi. Karasu Esnaf ve Sanatkarlar Odası İlyas Balcı’yı, Karasu Ziraat Odası Başkanı Selami Arık’ı, Karasu Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Kerim Uyar’ı makamında ziyaret eden il ve ilçe yönetimi Karasu esnafının sorunları hakkında kurum amirlerinden bilgi aldı. Karasu’nun sorunları konuşulan ziyaretlerde fikir alışverişinde bulunduklarını belirten Erdoğan, “Karasu’daki esnaflarımıza ve kurum amirlerine yakın ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ediyor, bol kazançlar diliyorum” şeklinde açıklamalarda bulundu.

GELECEK İÇİN UMUTLANDIRDI

Karasuluların yoğun ilgisinin memnun ettiğini ve gelecek açısından da umutlandırdığını belirten Erdoğan, “Sakarya’nın en büyük ilçelerinden biri olan Karasu’nun özellikle son zamanlarda turizm potansiyeli çok yüksek. Yaz nüfusu normal nüfusun iki katından fazla olmasından dolayı belediye hizmetlerinin en çok ihtiyacı olduğu yaz dönemlerinde çok fazla aksamalar oluyor. Mevcut belediyenin yapmış olduğu uygulamalarla alakalı birçok şikayetler var. Bir yıldır esnafımız sıkıntı içinde, merakla yaz sezonunu bekliyordu. Yurt içinden ve yurt dışından gelen turistlerle ekonominin canlanması esnafın arzusuydu. Fakat anladığımız kadarıyla bu sezonda sıkıntılı geçecek” dedi.

DÖVİZ ARTIYOR FINDIK DÜŞÜYOR

Karasu’daki çiftçilerle de bir araya geldiğini ve onların durumunun da içler acısı olduğunu, ilçenin en büyük kazancının ise fındık olduğuna değinen Erdoğan, “Karasu fındık bölgesi. Burada çok sayıda fındıkla geçinen vatandaş var. Geçen sene fındık 24.50 TL olarak açıklandı şu an ise fındık fiyatı 21.60 TL. Dolayısıyla dövizdeki artışa rağmen fındık fiyatı TMO’nun açıklamış olduğu bedelden daha düşük seviyede. Fındık üreticimiz elinde ki fındığı fındık fiyatlarının artacağını düşünerek elinde tuttu ama maalesef bir istikrar olmadı. Fiyatlar daha da düştü. DEVA Partisi olarak çiftçinin mazot ve gübre desteklemeleri almaları için açıklamalarımız ve müracaatlarımız devam ediyor” ifadelerini kullandı.

ŞEHRİN GÖBEĞİNE OSB

Karasu halkının en büyük sorunlarından birinin ise Organize Sanayi Bölgesi olduğunu belirten Erdoğan, “Karasu’da kurulan Organize Sanayi Bölgesi’nin yeri ile alakalı çok ciddi sıkıntılar var. Yer seçimi ile alakalı hata yapıldı. Tam şehrin göbeğine, turistlik bölgeye OSB kuruldu. Savunma sanayi ile ilgili Karasu’da devam eden temel çalışmaları var ama istenilen hızla gitmiyor. Kibar Holding’in tahsis ettiği alan boş duruyor daha aktif değil. Bir karar vermek gerekiyor Karasu sanayi bölgesi mi, turizm bölgesi mi, tarım şehri mi olacak. Şimdilik turizm önde görünüyor ama tarımda var bu ilçede” dedi.

BİZ BU KONUDA KARARSIZIZ

Kuzey Marmara Otoyolu’nun Karasu’nun turizm yönünde ilerlemesine çok büyük katkılarda bulunduğunu belirten Erdoğan, “Kuzey Marmara Otoyolu’nun Karasu’ya çok büyük katkılarda bulunurken bir diğer taraftan ise İstanbul’daki sanayi alanlarının Karasu’yu tercih etmesine sebep oldu. İstanbul’daki sanayi bölgelerinin Kuzey bölgesine gelmesi bir yerde sanayinin gelişmesi açısından iyi olmasına rağmen çevre katletmesine ve çevre ile alakalı sıkıntıları ortaya koyacağı için bizler bu konuda kararsızız. Doğa güzellikleri ile çevreyi kirletmemek kaydıyla belli bir bölgelerde planlı sanayileşme olabilir. Plansız bir şekilde sanayileşme olursa bugün İstanbul’un Marmara denizinde görmüş olduğumuz problemlerini Karasu sahilinde de görebiliriz” ifadelerini kullandı.

TEHLİKE OLUŞTURUYOR

Karasu sahilinde Karadeniz’in hırçınlığının ve boğulma vakalarının önüne geçmek amacı ile dalga kıranlar yapıldığını fakat onların çok büyük tehlike oluşturduğunu belirten Erdoğan, “Karasu sahili sürekli olarak taşıyor. Bu taşmanın önüne geçmek, dalgayı engellemek ve boğulma vakalarını en aza indirmek amacıyla dalga kıranlar yapıldı fakat yapılan dalga kıranlarda ki taşlar dalganın etkisi ile sahile dağılmış durumda. Denize dağılan taşlar denize giren kişiler için tehlike oluşturuyor. Karasu sahili temiz bir sahil olduğundan dolayı tatilcilerimiz bir anda yüzerken taşla karşılaşınca yaralanmalar meydana geliyor. Tatilin kimseye zulüm olmaması amacıyla taşlar temizlenmeli ve tehlike ortadan kaldırılmalı” şeklinde açıklamalarda bulundu.

DEVA 15 GÜNDÜR SAHADA

DEVA Partisi olarak teşkilatlanma çalışmalarını tamamladıklarını belirten Erdoğan, “Mahalle temsilcileri ve sandık görevlilerimizi belirlemek amacı ile çalışma yapıyoruz. 15 gündür sahalardayız. Sakarya’da ki tüm ilçelerimizi ziyaret etmek için yola çıktık. DEVA Partisi olarak bundan sonra sahada, vatandaşlarla iç içe olacağız. Esnafımızın, çiftçimizin ve tüm kesimlerin dertlerini dinleyeceğiz, onların sözcüsü olacağız. Yeni bir parti olduğumuz için kendimizi tanıtmaya, anlatmaya ihtiyacımız var. Vatandaşlarımızdan oy istemek için değil sorunlarını dinlemek için geldik. Vatandaşlarımızla ve esnaflarımızla hoş sohbet ettik. Problemi varsa onları genel merkezde dile getirmek için onlara kulak verdik. Negatif bir yaklaşım olmadı yüzümüz ak, başımız dimdik sokaklarda gezebiliyoruz. Allah herkese böyle gezebilmeyi nasip etsin” ifadelerini kullandı. Gülcan Elmalı