Gündem

TOZDAN RAHATSIZ OLANLAR VAR

Karasu’da kentsel dönüşüm çerçevesinde yıkımına başlanan Kaymakamlık yanındaki binada çalışmalar sürüyor. Yıkım dolayısıyla Plaj Caddesi’nin bina önündeki kısmında trafik tek yönlü olarak trafiğe kapatıldı. İlk gün duba konulmadı. Pazartesi günü aşırı toz çıktı, Salı gününden itibaren sulama desteği sağlandı. Vatandaştan gelen şikayetler işlerin düzgün ilerlemesini sağlıyor. Ama Allah var yetkililer vatandaşın şikayetine duyarsız kalmıyor.

 

DUMAN GERİ DÖNDÜ

Bir süre kimsenin haber alamadığı ve hakkında spekülasyonlar yapılan Bezirgan Mahallesi Muhtarı Murat Ali Duman sosyal medya üzerinden bir yere gitmediğini, kendisine fındık teslim edenlerin paralarını da kuruşuna kadar ödeyeceğini açıkladı. Bir süre tedavi görmek için mahalleden ayrıldığını söyleyen Muhtar Duman, daha sonra ilçe protokolünü ziyaret etti ve görevinin başında olduğunu ifade etti. Bu şekilde spekülasyonlar da ortadan kalkmış oldu.

 

SİREN KISA MI SÜRDÜ

10 Kasım Saat 09:05’te iki dakika sürmesi planlanan siren sesinin Karasu’da bir dakika kadar sürdüğü iddia edildi. Elbette o esnada saygı duruşunda olduğumuzdan dolayı bizim kontrol etme şansımız olmadı. Ancak iddiayı dile getirenlerin sayısı birden fazla olduğu için konuyu buradan sormak istedik. Eğer kısa sürdüyse bu konuda daha hassas davranılması gerektiğini de dile getirmek gerekir.

 

MÜTEVAZI DİYELİM

Karasu’da geçtiğimiz hafta hizmete giren Modesto Kafe’nin açılışında konuşan Belediye Başkanı İshak Sarı, “Kelime anlamını sordum, ‘mütevazı’ demekmiş. Telif sorunundan dolayı bunu tercih etmek durumunda kalmışlar. Biz buraya ‘mütevazı’ diyelim” dedi. Bu görüş mekan sahibi Nihat ve Osman Erdoğan tarafından da kabul gördü.

 

DİYABETİN ÖNEMİ

Karasu İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen diyabet konusundaki sunum ilgi ile izlendi. Toplum sağlığı açısından çok büyük bir tehdit içeren hastalıkla ilgili yapılan sunum için hazırlanan ortam tv programı formatındaydı. İlgi çekici sorular ve çarpıcı bilgiler içeren organizasyon izlenmeye değerdi. Programın daha geniş kitlelere ulaşması adına yenilenmesi gerektiği fikrindeyiz.

 

ANONSTA “SAYIN” DETAYI

11 Kasım Cuma günü okulların kapanmasının ardından öğrenciler 1 haftalık eğitime mola verdi. Cumartesi günü ise Kültür Sanat etkinlikleri kapsamında Karasu Belediyesi tarafından öğrencilere ücretsiz tiyatro gösterisi organize edildi. Yapılan organizasyon öncesi alışıla gelmişin dışında Belediye tarafından yapılan anonsta “Sayın Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı’nın çocuklara hediyesi” duyurusu dikkatlerden kaçmadı.

 

TMO’DAN FLAŞ KARAR

Toprak Mahsulleri Ofisi fındık alımıyla ilgili Sakarya’da flaş bir karar aldı. TMO Karasu ve Kocaali ilçeleri hariç bazı alım merkezlerini kapattı. Buna gerekçe olarak alım merkezine fındık gelmemesi ve depoların dolması olarak öğrenildi.