GündemKarasu

Karakaş gemiyi sordu

Karasu Belediye Meclisi’nde söz alan Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclis Üyesi Mücahit Karakaş, Cuma günü karaya oturan Ninova isimli geminin akıbetini ve bu konuda Karasu Kaymakamlığı ve Karasu Belediyesi’nin bir adım atıp atmayacağını sordu.
2017 hatırlatması
Karasu’da Cuma günü Karaya oturan Ninova isimli kuru yük gemisinden petrol ve yağ sızıntısı olma ihtimali bulunduğunu ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi Karasu Belediye Meclis Üyesi Mücahit Karakaş, bu konuda Karasu Kaymakamlığı tarafından bir kriz masası kurulup kurulmadığını, Karasu Belediyesi’ne bir görev verilip verilmediğini sordu. Başkan Sarı da “Biz belediye olarak denizin içine müdahalede bulunamıyoruz. Bu konu ilgili bakanlığı tasarrufunda” yanıtını verdi.
Alemdar’a yüklendi
2024 yılının şubat ayında Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar’ın Darıçayırı Mahallesi’ni ziyaret ettiğini ve dere ıslahı ile ilgili gelen taleplere birkaç ay içinde yanıt vereceklerini söylediğini ifade eden Karakaş, bu konunun Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Yusuf Alemdar’a sorulmasını istedi. Başkan Sarı bu konuda yetkinin Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nde olduğunu ifade ederek, belediyelerin yetki aşımında bulunmasının hukuka uygun olmadığını dile getirdi.