Karasu

İşçinin gözü promosyonda

 

Karasu Belediyesi’nde çalışanların gözü kulağı önümüzdeki üç yıl için verilecek promosyonda. Önceki Cuma günü bankaların katıldığı promosyon ihalesinde beklenen miktara çıkan olmadı. İhalenin önümüzdeki günlerde tekrarlanacağı öğrenildi.

 

250 ÇALIŞAN

Karasu Belediyesi’nde görev yapan 250 civarında çalışan işçi, önümüzdeki dönem için yapılacak promosyon ihalesinin sonucunu bekliyor. Geçtiğimiz Cuma günü sonuçlanması beklenen anlaşma için Karasu Belediyesi Binası’na gelen banka temsilcilerinin verdiği teklif yönetim tarafından kabul edilmedi. Bir önceki üç yıl için Karasu Belediyesi çalışanları için verilen banka promosyonu 4 bin lira civarındaydı. Her çalışanın maaşı ile orantılı olan promosyon Karasu Belediyesi tarafından alınmış ve kurumun ekonomik zorluğu gerekçe gösterilerek çalışanlara pay edilmemişti.

 

BEKLENTİ YÜKSEK

Önümüzdeki üç yıllık periyod için çalışanların beklentisi oldukça yüksek. Rakam telaffuz etmekten imtina eden taraflar arasında kıyasıya bir pazarlık yapılıyor. 250 civarında işçinin alacağı promosyon bedelinde 10-12 bin lira bandına kadar çıkıldığı ancak yönetimin bu miktarı kabul etmediği iddia edildi. Ferizli Belediyesi bu hafta yürürlüğe girmesi planlanan anlaşma çerçevesinde 96 işçisine 16 bin lira promosyon aldı. Kocaali Belediyesi de eski banka anlaşmasını sonlandırıp çalışanlarının promosyonlarını yükseltmeyi planlıyor.