GündemKarasu

Hünerlerini sergilediler

Karasu Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Konferans Salonu unutulmaz bir konsere ev sahipliği yaptı. “Bağlamanın Teline, Türkünün Diline Yolculuk” programında öğrencilerin yıl boyunca hazırlandığı kısa sap bağlama dersleri sonunda edindikleri deneyimi sergiledi.
Müzik şöleni
Karasu Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda Bağlamanın Teline, Türkünün Diline Yolculuk”  programı düzenlendi.  Kısa Sap Bağlama Eğitimi Yıl Sonu Dinletisi katılanların büyük ilgisini çekti. Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Furkan Enşici ve çok sayıda davetlinin katıldığı program tam bir müzik şölenine dönüştü. Ekim ayında başlayan eğitim sürecinde 5. ve 6. sınıf öğrencilerimiz teorik ve uygulamalı bağlama eğitimi alırken, Mayıs ayında oluşturulan koro ile çalışmalarını zenginleştirerek sahne performansına dönüştürdü.
Tebrik ettiler
Öğrenciler, seslendirdikleri türküler ve bağlama eşliğinde icra ettikleri eserlerle izleyicilerden büyük beğeni toplarken; kültürel değerlerimizin yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması adına anlamlı bir örnek sergiledi. Program sonunda öğrencileri, emeği geçen öğretmenleri ve destekleriyle yanlarında olan veliler tebrik eden protokol üyeleri, sanatla büyüyen ve kültürel mirasına sahip çıkan gençlerimizle gurur duyduklarını ifade etti.