
‘Kütüphane Demek… Projesi’ kapsamında Şehit Teğmen İbrahim Abanoz Anadolu Lisesi’nde, yerli ve milli üretim konulu bir söyleşi düzenlendi.
Bilgi üretimin temeli
İnteraktif ortamda gerçekleştirilen söyleşide, yerli ve milli üretimin sürdürülebilirliğinin bilgiye dayalı bir anlayışla mümkün olabileceğini vurgulayan Karasu Bilişim Meslek Yüksekokulu Müdürü Gökhan Atalı, üretimin yalnızca teknolojiyle değil; araştırma, okuma kültürü ve nitelikli bilgi birikimiyle geliştiğini belirterek, üretim sürecinin bilimsel bilgi ve düşünsel bütünlük gerektirdiğini ifade etti.
Bilgi ve üretim paralelliği
Bu tür etkinliklerin öğrencilerin sorgulayan, üreten ve bilinçli bireyler olarak yetişmesine katkı sağlayan unsurların başında geldiğini dile getiren Karasu İlçe Milli Eğitim Müdürü Furkan Enşici de katkıları nedeniyle Bilişim Meslek Yüksek Okulu Müdürü Atalı’ya teşekkür ederek, “Eğitim ortamlarına değer ve nitelik katan bu tür etkinliklerimizi arttırarak sürdürme kararlılığındayız” diye konuştu.






