
Karasu Ortaköy Mahallesi Muhtarı İsmet Turan, mahalle halkından topladığı imzalarla birlikte pazartesi günü Karasu Belediyesi’ne gitti. Mahalledeki hemen tüm hanelerden imza aldığını söyleyen Turan, kırsal mahalleye dönmek için olumlu yanıt alamazsa imzalarla Ankara’ya gitmeyi planlıyor.
İktidarın yasası
Kırsal mahalleye dönüş için mahalle halkından topladıkları imzaları Karasu Belediyesi’ne veren Ortaköy Mahallesi Muhtarı İsmet Turan, “Kırsal mahalle yasası devletimiz tarafından sunulan bir hak. Biz de mahalle halkımızla yaptığımız istişare sonucunda bu yasadan istifade etmek istedik” dedi. Hiçbir siyasi oluşuma ya da yönetime muhalefet etmediklerini de sözlerine ekleyen Turan, “Biz vatandaşımızın ilerde hak kaybı yaşamaması adına, istişareler sonucunda bir karar aldık. Amacımız kimseye tavır almak ya da kimsenin yanında yer almak değil. Vatandaşımızın çıkarını korumak” diye konuştu.
Olumlu sonuçlanır
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile yayınlanan kararnameden elde ettikleri hakkı kullanmak istediklerini ifade eden Muhtar Turan, “Ben Karasu Belediyesi’nin dilekçemize olumlu yanıt vereceğini düşünüyorum. Mahallemizde yaşayan vatandaşlarımız da bize bu konunun takipçisi olmamızı söyledi. Biz de bir muhtar olarak bu konunun takipçisi olacağımızı söyledik. Karasu Belediyesi’nin, Cumhurbaşkanımız tarafından çıkarılan kararnameye muhalefet edeceğini düşünmüyorum. Ancak olumsuz yanıt almamız durumunda da işi takip edip, imzalarla Ankara’ya gideriz” dedi.







