
Cumhuriyet Halk Parti Karasu Belediye Meclis Üyesi Mücahit Karakaş parti üyeliğinden ayrıldığını açıkladı. Karakaş’ın belediye meclis üyeliğinden istifa etmediği ve belediyedeki görevine devam edeceği ifade edildi.
Karakaş açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
Cumhuriyet Halk Partisi, yalnızca bir siyasi parti değil; bu ülkenin demokrasi mücadelesinin, halk iradesinin ve Cumhuriyet değerlerinin taşıyıcısıdır. Bu nedenle CHP’de yaşanan her gelişmenin, sadece parti içi bir mesele değil, aynı zamanda Türkiye’nin geleceğini ilgilendiren bir konu olduğuna inanıyorum.
Çocukluğumdan bu yana aidiyet hissettiğim, emek verdiğim ve her zaman gururla savunduğum partim Cumhuriyet Halk Partisi’ne karşı sevgim ve saygım bakidir. Benim itirazım partime değil; son süreçte ortaya çıkan yönetim anlayışına ve örgüt iradesinin yeterince dikkate alınmadığını düşündüğüm siyasi tabloyadır.
Ancak son süreçte ortaya çıkan tablo; örgütlerin emeğinin, delegelerin ortaya koyduğu iradenin ve değişim talebinin yeterince dikkate alınmadığını göstermiştir. Siyasetin kişisel hesaplar üzerinden değil, örgüt iradesi ve demokratik meşruiyet üzerinden yürütülmesi gerektiğini düşünen biri olarak mevcut süreci siyasi açıdan doğru bulmadığımı ifade etmek istiyorum.
Bu sebeple, büyük bir üzüntüyle Cumhuriyet Halk Partisi üyeliğinden istifa ettiğimi kamuoyuyla paylaşıyorum.
Benim mücadelem hiçbir zaman kişiler üzerinden olmadı. Benim mücadelem; Karasu’da halkın hakkını savunmak, belediye çalışmalarını denetlemek, adaletli ve şeffaf bir yönetim anlayışını savunmak olmuştur. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da aynı çizgide siyaset yapmaya devam edeceğim.
Cumhuriyet Halk Partisi’nin yeniden örgütün sesini daha güçlü duyduğu, üyelerinin iradesini esas aldığı ve toplumun umut beklentisini büyüttüğü bir anlayışla yoluna devam edeceğine olan inancımı koruyorum. O gün geldiğinde, aynı inanç ve kararlılıkla mücadele etmeye devam edeceğimden kimsenin şüphesi olmasın.
Kamuoyuna saygıyla duyururum.
Mücahit Karakaş
Karasu Belediye Meclis Üyesi







