Şirin: Benden bu kadar

Karasu Aziziyespor’da uzun yıllardan bu yana genel kaptanlık görevini yürüten Yücel Şirin, Süper Amatör Küme’de sezonun sona ermesinin ardından istifa ettiğini duyurdu. Şirin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Geldiğimiz noktada ben pes ediyorum. Benden bu kadar” dedi.
Mahalle bağım hep sürdü
Karasu Aziziyespor Genel Kaptanı Yücel Şirin, duygu dolu bir sosyal medya paylaşımı ile görevden ayrıldığını açıkladı. 15 yıl mahallesinden ayrı kaldığını ifade eden Şirin, paylaşımında, “Buraya uzun uzun yazmak istediğim ve yaşadığım o kadar çok şey var ki ama uzatmadan kestirmeden gideceğim.15 yaşında gurbete çıktım 30’lu yaşlarımda geri döndüm. Uzaktan da olsa hep mahallemi sevdim, yapılan etkinlikleri, festivalleri, birliği,bağlılığı, paylaşmayı bunun gibi bir çok özel duyguyu uzaktan takip ettim. Bazen de gururla içinde yer aldım” ifadelerin kullandı.
Adımızı Sakarya duydu
“Tekrar burada yaşamaya başladığımda ‘mahallemiz için elimizden ne geliyorsa yapalım’ dedik. Bir anda ne olduysa Aziziyespor ile ilgilenmeye başladık” diyen Şirin, “4 sene önce hiçbir menfaat beklemeden, çıkarsız, karşılıksız bir avuç arkadaşımla. Bu süreç zarfında mahallemizi çok iyi temsil ettiğimizi düşünüyorum. Adımızı tüm Sakarya duydu. Hatta ulusal basında da çokça yer aldık. Aslında burada başarılarımızdan ya da başaramadıklarımızdan bahsetmek istemiyorum” dedi.
Eski mahalle değil
“Ben de bu mahallenin bir ferdi olarak gördüğüm bu mahalle artık eski Aziziye Mahallesi değil” diyen Şirin, “Burada artık güzel şeyler paylaşılmıyor. Bir şeyler üretilmiyor, insanlar birbirine yardımcı olmuyor, kimsenin kimseye tahammülü kalmamış kötü alışkanlıklar edinilmiş ve daha da kötüsü kötü insanlar içimizde dolanıyor. Biz böyle bir topluluk değildik. Sanat ve sosyal etkinlikleri zamanla bitti. ‘Bari sporu yaşatalım’ dedik. ‘Kulübün kapısına da kilidi vurun, kapatın’ dendi. ‘Bırakın bu işleri’ diyenler, yalakalık olsun diye başka kulüplere para yağdırdı” ifadelerini kullandı.
Herkes menfaatçi oldu
“Herkes çıkarcı menfaatçi oldu” diyen Şirin, “Biz bir avuç insan, maddi, manevi yıllardır yıpranıyoruz. Bu mahallenin adını bir yerlere getirelim diye. Aziziye ruhunu yaşatalım diye, gençlerimiz kuytu köşelerde alkol kumar ve adını yazmayacağım birçok madde gibi kötü alışkanlıklardan uzak dursun diye. Bu mahallenin Aziziyespor’a ihtiyacı var, dayanışma ve paylaşma ruhunu tekrar yakalamak adına. Ama galiba biz bunu başaramadık, herkesin imrenerek takıp ettiği bir sezonda bizi herkes yalnız bıraktı (yardım edenler kendilerini biliyor, lafım onlara değil). Sonuç olarak ‘kapıya kilit vurun’ diyenler, bir iğne ucu desteği olmayıp da her şeyi eleştirenler kazanmasın. Birileri spora ve Aziziyespor’a sahip çıksın. Geldiğimiz noktada ben pes ediyorum. Benden bu kadar. Umarım insanları bu işten soğutanlar başlarına bir şey gelmeden sporun toplumdaki yerini bir gün anlarlar” diye konuştu.







