KarasuSağlık

Diyabette ürkütücü tablo

 

Karasu İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından Cuma günü Karasu Sosyal Gelişim Merkezi’nde düzenlenen etkinlikle öğrenci ve vatandaşlara diyabet hakkında bilgiler aktarıldı. Karasu İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yavuz Selim Özdin, “Her yıl 3 milyon kişi, diyabet hastalığı nedeniyle hayatını kaybetmekte” şeklinde konuştu.

 

HER YIL 3 MİLYON KİŞİ ÖLÜYOR

Karasu İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından Cuma günü Karasu Sosyal Gelişim Merkezi’nde düzenlenen etkinlikle öğrenci ve vatandaşlara diyabet hakkında bilgi verildi. Programın açılış konuşmasını yapan Karasu İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yavuz Selim Özdin, “Kronik hastalıkların görülme sıklığı tüm dünyada günden güne artmaktadır. Bunların başında da ne yazık ki diyabet gelmektedir. Bu sağlık sorununa dikkat çekmek adına Uluslararası Diyabet Federasyonu ve Dünya Sağlık Örgütü’nün girişimleriyle 2006’da 14 Kasım günü, Dünya Diyabet Günü olarak belirlendi. Her yıl 3 milyon 400 yüz bin kişi, diyabet hastalığı nedeniyle hayatını kaybetmekte” diye konuştu.

 

9 MİLYON DİYABETLİ

Dr. Yavuz Selim Özdin,  “Ülkemizde ise 9 milyona yakın diyabet hatası var. 2045 yılına gelindiğinde ise bu konuda dünyadaki ilk 10 ülke arasında olabiliriz” diyerek diyabetin önemine dikkat çekti. Diyabet hastalığının tanımı, belirtileri ve başa çıkma yöntemleri ile bilgilerin aktarıldığı etkinlikte katılımcılar Halk Sağlığı Uzmanı Uzm. Dr. Elif Ezirmik, Uzm. Dyt. Sıla Özgül Tepe, Psk. Rümeysa Kaya ve Sosyal Çalışmacı Miraçnur Altınok, Karasu İlçe Sağlık Müdürlüğü Eğitim Hemşiresi Yeliz Ateş Mazlum’un sorularını yanıtladı. Konuşmaların ardından diyabet hastası Naciye Turhan’ın yaşadıkları anlatıldı. Diyabet hakkında birçok konunun ele alındığı etkinliğin ardından misafirlere diyabet karşıtı ürünler ikram edildi. (HABER: Sündüz Andoğlu)