Gündem

Yüce, “Vebali sizindir”

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Ekrem Yüce, Perşembe günü düzenlenen meclis toplantısında Karasu Belediyesi’nin sınırları dahilinde kıyı protokolünden çekildiklerini belirtti. Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı’ya seslenen Yüce, “Gelin birlik olalım. Siz de bu proje fırsatını kaçırmayın. Eğer kaçırırsanız da vebali sizindir” dedi.

 

KARAR ONAYLANDI

Perşembe günü Sakarya Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısı gerçekleştirildi. Meclisin 38’inci maddesinde Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı’nın, Karadeniz Kıyı Protokolü hükümleri çerçevesinde Kaynarca, Karasu ve Kocaali kıyı şeridini kapsayan alanların Kaynarca ve Kocaali kısmının, hasılatın yüzde 4’ünün belediyeye ödenmesi karşılığında işletme hakkının Belpaş’a devri, Karasu sınırlarını kapsayan alanın ise kıyı protokolünün yetkileriyle birlikte işletme ve işlettirme haklarının Karasu Belediyesi’ne devrine ilişkin yazı görüşüldü. Karar mecliste oylanarak kabul edildi.

 

KARASU TEDİRGİN OLDU

Konuya ilişkin toplantıda açıklama yapan Başkan Ekrem Yüce, “Büyükşehir olarak Düzce sınırından Kandıra’ya kadar sahillerde tarihi bir sahil yapmak istiyoruz. Ciddi hayallerimiz var. Kocaali ve Kaynarca bu durumu onaylarken Karasu niçin tedirgin oldu bilemiyorum. Karasu, sanki orada Büyükşehir’in park yeri var onu alacakmış gibi yansıttılar. Öyle bir şey yok. Tekrar Karasu Belediyesi’ne vereceğiz, çalıştıracak. Prosedür gereği Belpaş’a devri yazıyor. Karasu niye burada bir imtina etti anlayabilmiş değilim. Hiç bir kaybı olmayacak. Sahil Park zaten Büyükşehir’in yaptığı proje, bunu da işleten Karasu Belediyesi. Biz Karasu Belediyesi’ne vermişiz zaten geri alacak değiliz” diye belirtti.

 

TREN KAÇIYOR

Tarihi bir proje yapacağız ve için önemli bir proje olacak” diyen Yüce, “Bu konuda destek bekliyoruz. Karasu’da ki arkadaşlarımızın, meclis üyelerimizin ve başkanımıza söylüyorum bu projeyi bölmeyin. Biz yolumuza devam edeceğiz. Yarın üzüleceksiniz, koruma yapamayacaksınız. Dalgıçtır, itfaiyedir, kurtarıcıdır, jet-skidir, bottur, onlara bütçeniz yetecek mi bilmiyorum. Yetecekse buyurun o zaman. Ama  ben üzülüyorum. Biz tüm bu imkanları üstlendik. Ellemeyin yapalım. Karasu’ya faydası var zararı yok. Karasu bizim ayrı bir yerimiz değil, bizim parçamız. Dedikodulara değil bizim açıklamalarımıza güvenin. Yoksa tren kaçıyor. Bu meclisten artık geçti, bir dahaki mecliste ne olur bizi de dahil edin deyin” dedi.

 

VEBALİ SİZİNDİR

Kurtarma ekiplerinin durumunu bana sorun, kolay iş değil” diyen Yüce, “Orada ekiplerin hangi şartlarda çalıştıklarını bana sorun. Elimiz, kulağımız, gözümüz hep orada. Burada art niyet yok. Duruma iyi niyetlerle bakın. Ortada Karasu’ya zarar verecek bir şey de yok. Hem biz neden zarar vermek isteyelim. Yeniden söylüyorum bu tarihi bir fırsattır ve kaçırmayın. Bu projeler bir daha olmaz. Öyle metruk kalır gider. Ben Karasu’nun 20 yıl evvel öncesini de biliyorum, 15 yıl öncesini de. Böyle bir proje fırsatı varken bu fırsatı kaçırmayın. Kaçırırsanız vebali sizindir. Ne olur bu vebale girmeyin, gelin bütünlüğü bozmayın hep beraber size hiç zarar gelmeden menfaatlerinizle projeler oluşturalım ve sahilimizi herkesin imrendiğini, Türkiye’de parmakla gösterilen bir sahile getirelim” şeklinde konuştu.