Köşe Yazıları

Şanslı mıyız?

 

Hiç birimizin dünyaya gelirken herhangi bir konuda seçme şansı yok. Hangi millet, hangi dil ve hangi ülkede doğacağımız konusunda bile…

İyi günler iyi haftalar.

Doğduğumuz ile doyduğunuz yer farklı olabilir. Bunda şehir ile ülke farkı da olabilir, hatta yaşadığımız ilçemizde her birimizin bir yakını, akrabası, arkadaşı Avrupa’nın veya dünyamızın bir bölgesinde iş hayatı ile beraber yaşantısını sürdürmektedir. Her ülkenin çeşitli dönemlerde fırsatları varken bazı dönemlerde ise bu fırsatları yakalamak kolay olmuyor. Kişilerin bireysel girişimcilik ruhu burada devreye giriyor. Neden derseniz krizlerin yaşandığı ülkelere bakın ve bu yaşanan krizi fırsata çevirerek normal dönemde olmadığı kadar para kazanan insan her zaman var olmuştur ve olacaktır da. Bu tarz tüm meslek gruplarında var. Mesleğinde iyi olan ve hatta çok çok iyi olan kişinin parasal karşılığı diğerlerine göre pahalı olabiliyor ama günün sonunda nerede yaşıyor olsak da ait olduğumuz bir yerimiz hep var olmuştur. Unutmamız gereken bir şey var para mutlaka kazanılmalı ama hoş bir seda bırakmak daha önemli. Üstelik hoş seda bırakmak şansımızla ile ilgili bir durum değil bilin istedim.

Safsata

Her dönem 1915 yıl dönümünde Başta abd olmak üzere çeşitli ülkeler Ermenistan için rol modele dönüşüyorlar. Sıkıntı şu! Tarihten sadece Ermenistan’ın anlattıkları ile haberdar olan bu ülkeler Türkiye’yi dinlemeye gerek bile görmüyorlar. Şimdi asıl mesele şu. Bu soykırım tasarısı her yıl bir ülkenin meclisine geliyor ve yine abd başkanı soykırım sözünü söyleyecek mi her yıl bunla meşgul oluyoruz. Geçtiğimiz hafta abd başkanı Joe Biden, soykırım yapıldığına dair bir takım açıklamalarda bulundu. Bunun söylenmesi, oldu anlamına gelmez ve doğru olduğunu da göstermez! Zaten burası kesin ama artık bıktık yani ve akla ziyan bir durumdur ki bize bunu söyleyen her ülke geçmişte öyle böyle değil abd için Kızıldereliler mesela kökünü kuruttular. Afganistan, Irak, Vietnam buradaki soykırımları bunun cevabını vermeden abd kimse için konuşma hakkına sahip değil. Onun için kamuoyumuzda çok da dikkate almamalıyız. Bizim tarihimizin arşivleri açık ve net tabi. Bu arada alnımızda açık. Geçmiş yıllarda bu konu ile siyasiler değil, tarihçiler konuşsun demişti Sn. Cumhurbaşkanımız. İki ülkenin de arşivlerini açıp tarihçilerin çalışma yapmasını talepte bulunmuştu ama Ermenistan tarafından karşılık görmedi bu teklifi. Ermenistan siyasetçileri de tek taraflı bir eylemin, bir kargaşanın olmadığını biliyorlar. Çünkü masum değiller! Üstümüze atılmak istenen şey safsatadan ibarettir…

Hoşça kalın, mutlu kalın…