Köşe Yazıları

Öngörü önemli

 

Bir şehrin alt yapısı ile üst yapısının kalitesi ve kullanılabilirliği yaşanılan yere değer katar. Medeniyetin en önemli unsurlarından biriside ulaşılabilirliği noktasında yoldur. İyi günler, iyi haftalar.

Sakarya Karasu yolunu, 54. Hükümet’in Bayındırlık ve İskan Bakanı Sn. Cevat Ayhan programa alıp başlatmıştı. Tabi kısa süre hükümetin sürmesi yolun uzamasına sebep olmuştu. Gel zaman git zaman yol yapıldı ve uzun bir dönemden beride kullanımda tabi Sinanoğlu kısmı hep kış aylarında sular altında kaldığı için Limandere – Ferizli arası eski yolu kullanmak zorunda kalıyorduk. En son yapılan çalışma ile o bölge yükseltilerek sular altında kalmasının önüne geçilmiş oldu. İyi hatırlıyorum yol çalışma esnasında Sinanoğlu bölgesinde yola yakın ikamet eden Karasu’da bir esnaf kardeşim o bölgeyi işaret ederek “Hasan burası kışın tamamen sular altında kalıyor. Burayı yükseltmeden yapılan yol hep sular altında kalır” diye söylemişti. Bende yani o kadar basit olamaz burada mühendisler kod farkını ve diğer değerleri göz önünde bulundurularak çalışma yaptıklarını söylemiştim. Sonra ne oldu? O arkadaşın dediği oldu! Haklı çıktı ve yıllar sonra onun öngördüğü şekilde düzenlendi. Hayırlı olur inşallah. Buradan Cevat Ayhan Bakanımıza rahmet diliyorum, mekanı cennet olsun… Evet Liman hareketliliği Sakarya Karasu yoluna yansıyor. Son bir kaç ay içinde bir kaç kez Adapazarı’na gittim ve gerçekten tır trafiği yüksek düzeyde. Yani çok dikkatli olmamız gerekiyor. Yolumuz kış ayları serbest ve boş olurdu, eskisi gibi değil artık. Yine Liman kavşağında bir arkadaşım tır ile çarpıştı her ikisinde de sağlık açısından bir şey olmadı. Maddi hasarlı bir kaza diyebiliriz. Yani arkadaşın aktardığı ve sonrasında benimde gördüğüm kadarı ile köprü ayağı Karasu’dan Yenimahalle istikametine giden ile Sakarya’dan gelen araç liman kavşağına girdiğinde köprü ayağı görüntüyü kesiyor ve olanda anlık oluyor zaten. Burada ciddi oranda yavaşlayıp kontrollü geçmemiz gerekir. Sonuç itibarı ile normal kavşaklara göre daha dikkatli olmamız gerekli gibime geliyor.

Emit Turizm Fuarı yaklaşıyor. Şubat ayı içerisinde yapılacak olan fuara Karasu uzun bir zaman oldu katılmıyor. Tabi bunun bir sebebinde de turizm derneğinin kapatılması büyük rol oynuyor. Bu denli potansiyele sahip ilçede turizm derneğinin aktif olmaması gerçekten üzücü bir durum. İlçemizde turizm alanında fazlası ile mekteplide var alaylıda var. Bu kişilerden ciddi oranda istifade edilebilir farkı aktiviteler, organizasyonlar yapılabilir, yaz ayları hariç bazı alanlarda günübirlikçi geziler düzenlenebilir. Nasıl ki buradan Safranbolu, Taraklı gibi yerlere gidiliyor, biz de bu potansiyeli yakalayıp bu manada bir çalışma başlatmalıyız diye düşünüyorum. Kendinize iyi bakın, hoşça kalın…