Münir Ali Kara, “Sakarya’nın kurtarıcısı Karasu mu”
Sakarya’nın kurtarıcısı Karasu mu
Karasu Devlet Hastanesi’ne başhekim ataması krizi sürüyor. Seçim öncesinde ani bir şekilde Karasu Devlet Hastanesi Başhekimi değiştirilmiş ancak kamuoyunun tepki göstermesi neticesinde göreve başlama süresi seçim sonrasına ertelenmişti. İşin aslı ise şimdi ortaya çıkıyor. İddiaya göre Karasu’ya atanması öngörülen hekimin eşi yan dal uzmanı. Yine iddiaya göre gastroenteroloji uzmanı olan eşin zorunlu hizmet dönemi gelmiş. Yani doğuya gitmesi gerekiyor. Bu durumun önüne geçmek için de çakılı bir kadroya ihtiyaç var.
Çakılı hizmet diyince de aklımıza Karasu geliyor.
Karasu’ya başhekim olarak eşiniz atandığında sizin de doğuya gitmeniz için bir engel ortaya çıkıyor: aile bağının korunması.
Bu durumda da Karasu paravan kullanılmış oluyor.
Güzel kardeşim. Biz Karasu’ya kimin atanacağı konusunda fikir beyan edemiyoruz. Onu anladık da… Sizin bu yaptığınızın doğru olduğunu, Karasu’ya faydalı olduğunu söylemeniz mümkün mü?
Bence değil.
Biz Karasu Devlet Hastanesi’ne Karasu’yu benimseyecek, Karasu’yu önemseyecek her şeyden önce evi Karasu’da olacak bir başhekim istiyoruz. Bunu istemenin de kimseye bir zararı olmayacağını düşünüyoruz.
Biz bunu isteyerek kimsenin işine karışmış olmuyoruz.
Kimsenin hakkını gasp etmiş olmuyoruz.
Sadece ve sadece daha iyi hizmet almak için, bir şeye faydamız olması için çaba harcıyoruz.
Bu kadar bu konuyu gündemde tutma gayretimizi “Çıbanbaşı” şeklinde nitelendiren arkadaşlar da var.
Biz onların da daha sağlıklı hizmet alması için çalışıyoruz. Biz inanıyoruz ki, Allah hayır için çalışanların karşılığını verecektir.
İşgüzarlık yapmayın
Karasu-Kocaali-Adapazarı arasında taşımacılık yapan firma artan maliyetler dolayısıyla zam talebinde bulundu. Bu talep henüz netlik kazanmadan araya bayram tatili girdi. Talebin karşılık bulması yüksek ihtimal elbette. Ancak yürürlüğe girmemiş karar üzerinden işlem yapmak soruna neden oluyor.
Bayram öncesi ve bayram sürecinde yola çıkan vatandaşlardan zamlı fiyat istenmiş. Pek çok kişi de bu fiyatı ödemek zorunda kalmış ancak itiraz ve şikayette bulunanlar da olmuş.
Hepimiz son zamanlardaki yakıt zamlarının tanığıyız ancak araçların tarifelerinin belirlenmesi de belli kural çerçevesinde oluyor. Bunu da biliyoruz.
Sonunda ne oldu derseniz… Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi bu konuda ikazda bulunmuş ve başvuru yapan kişilerin ücret farklarının iade edilmesi kararlaştırıldı.
Yani işgüzarlık başımıza iş açabiliyor. Kanuna bağlı kalıp kısa vadede zarar etmek, uzun vadede firma imajına zarar vermeye tercih edilmeli. Yoksa daha büyük bedeller ödemek gerekebilir.
Kalabalık çoktu da
Karasu bir bayram yoğunluğunu daha atatmanın coşkusunu yaşıyor. Karasu için bayram demek kalabalık demek, trafik demek, sorun demek.
Şükürler olsun ki ramazan bayramı artık serin günlere denk geliyor da boğulma vakaları yaşanmıyor. Ancak yaşanan yoğunluğu daha da çekilmez hale getiren kişiler de vardı.
Araçlarını özensiz park edip ambulanslara daha güçlük çıkaranlar, müziğin sesini olabildiğince açıp vatandaşın sinir sistemlerini iflas ettirenler…
Emniyet güçlerinin insanüstü gayreti bu kişileri engellemeyi geriye bıraktı.
Bulunduğu yeri güzelleştirmek ve bulunduğun ortama uyum sağlamak gerekirken, müziğin sesini olabildiğince açmak ve çevreye rahatsızlık vermek nasıl bir anlayış…
Allah hidayet versin gerçekten…
Bence yanlış yapıldı
Karasu Belediye Meclisi’nde komisyonlar belirlenmedi. Meclis’te enteresan diyaloglar yaşandı. Meclisin son şekli de görülmeye değer. Önümüzdeki ay, meclis biletli olsa da gelin izleyin derim.
Şimdi gelelim geçtiğimiz meclise.
Karasu Belediye Meclisi’nde komisyonların belirlenmemesi bence sıkıntılı bir durum. Hatta yargıya taşınması da söz konusu olabilir.
Tüm Türkiye’de seçilen tüm belediyeler komisyonlarını belirledi, Karasu Belediye Başkanı bu kanunla ortaya konulan durumu tavsiye olarak nitelendirdi ve komisyonları kurmadı.
Komisyonların kurulmasını bir sonraki aya bıraktı.
Peki bir sonraki aya bırakma ile bir sonraki yıla bırakma konusunda hukuki açıdan ne fark var? Bir sonraki aya bırakma ile bir sonraki döneme bırakma arasında hukuki açıdan ne fark var?
Hukuk bilgim sizin kadar iyi değil de… Merakımdan soruyorum sadece: Kanunlar tavsiye mi içerir emir midir?
Tavsiye eden kanun mu olur?
Anayasa anne yasa mıdır ki bize terliyken su içmememizi tavsiye etsin…
Bence yanlış yapılmıştır. Telafisi de yanlış yapıldığı gerçeğini değiştirmez…