Siyaset

Karasu’nun en önemli sorunu

Karasu’nun en önemli sorunu

CHP Karasu İlçe Başkanı Semih Karakaş, uzun zamandır Karasu Sahili’nde yaşanan kıyı erozyonunun Karasu’nun en önemli sorunu haline geldiğini belirterek, Belediye Meclis Üyesi Adayı Mithat Kandil ile birlikte sahile gitti. Karakaş, işyeri ve evi tehlikede olan vatandaşlarla görüştü.

Her sezon aynı sorun

Uzun zamandır Karasu Sahili’nde yaşanan kıyı erozyonunun Karasu’nun en önemli sorunu haline geldiğini belirten CHP Karasu İlçe Başkanı Semih Karakaş, Belediye Meclis Üyesi Adayı Mithat Kandil ile birlikte kıyı erozyonu nedeniyle zarar gören ev ve işyerlerine ziyarette bulundu. Karakaş, “Son yıllarda her sezon aynı sorunla mücadele etmek zorunda kalıyoruz. Tam bir yıl önce yine ilçemiz yine bu sorun ile mücadele ederken bu alanda Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü 13. Bolu Bölge Müdürlüğü Teknik Ekipleri erozyonun meydana geldiği bölgede incelemede bulunmuştu. Bu konuda neden bir gelişme olmadı. Her yıl deniz daha fazla içeriye giriyor” ifadelerini kullandı.

Vatandaşın canı önemli değil mi

Açıklamasına devam eden Başkan Karakaş, “Vatandaşlarımız sadece bu yıl bazı bölgelerde denizin bir günde 11 metre birden geldiğini ifade ediyor. Durumunu öğrenmek için sahildeki erozyon nedeniyle tehlikede olan işyerinde ziyaret ettiğimiz Selahattin Arslan; Yetkililer kum torbası doldur diyor. Doldurduk. Deniz kum çuvallarını da aldı. Kafes yap dediler. Kafes yapıp kum çuvallarını içine koyacakmışım. İstinat duvarı yapmama izin vermiyorlar. Dalgakıranların Karaburun’a kadar yapılması lazım. Ödenek yok diyorlar. Ödenek başka yelere var. Kalıyorum ben burada, vatandaşın can ve mal güvenliği önemli değil mi? diye soruyor” şeklinde konuştu.

Sahil taşla mı kaplanacak

CHP Karasu İlçe Başkanı Semih Karakaş, “Sahil şeridinin taşla kaplanacağı ile ilgili cümleler telaffuz edilir oldu. İlçemizin en güzel hazinelerinden olan altın kumumuz taşla mı kaplanacak? Göz göre göre yok mu olacak? Kıyı hattı ve sahilin mevcut durum ölçülendirmesi yapılıp acil olarak çözüm için adım atılmalıdır. Erozyonu önlemek adına en hızlı şekilde proje hazırlayıp ilgili makamlara bildirilmelidir. Önceki dönemlerde deniz içerisine 27 tane dalgakıran yapılmıştı. Mevcutta bulunan dalgakıranların kullanım ömrünün dolduğunu, zamanla güçlü dalgalar nedeniyle tahrip olduğunu gördük. Dalgayı açıkta kıracak şekilde denizin içinde kıyı tahkimatının yapılması erozyonun önlenmesinde faydalı olmuştu fakat bugün gelinen durumda tahkimatlarında yeterli olmadığı görülüyor. Daha geniş kapsamlı önlemler alınması gerekli. Bu önlemlerin acil olarak alınmasıyla birlikte dünyanın en güzel kumunu ve sahilini tüm dünyaya tanıtmaya devam etmek istiyoruz” dedi.

 

Semih Karakaş, “Erozyonu önlemek adına en hızlı şekilde proje hazırlayıp ilgili makamlara bildirilmelidir” dedi.

 

“Denizin bir günde 11 metre birden geldiğini ifade ediyor” dedi.