Eğitim

Hayalimizi hayata geçirdik

 

Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yapımı tamamlanan ve yaklaşık 2 bin öğrenciye yemek hizmeti verecek olan yemekhanenin basına tanıtımı Perşembe günü gerçekleştirildi. Yemekhaneyi ilçe basınına gezdiren Okul Müdürü Canan Erol, “Hayalimizi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

18 NOKTAYA HİZMET

Perşembe günü Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde faaliyete geçen yemekhanenin tanıtımı Karasu basınına Okul Müdürü Canan Erol tarafından yapıldı. Erol, “Bizim bir hayalimiz vardı ve bunu da hayırsever H. Avni Tarakçıoğlu’na ilettik. Kendisi bizi boş çevirmedi ve Okul Aile Birliği Başkanlığı’na 450 bin civarında para bağışında bulunarak bizlere destek verdi. Yemekhanemizin donanımını ise Bakanlığımız üstlendi. Yaklaşık 630 bin civarında yatırımı Bakanlığımız gerçekleştirdi” dedi. Müdür Canan Erol, Karasu’da 7 lise, 11 mahalle okulu olmak üzere toplam 18 noktaya hizmet verdiklerini sözlerine ekledi.

YÜKSEK KAPASİTE

Yemek hizmetine 05.00’te başladıklarını belirten Müdür Erol, “Üniversitelerin açılmasıyla Karasu, Kaynarca, Ferizli ve Kocaali noktalarına da yemek dağıtımı gerçekleştiriyoruz” dedi. Erol, yemekhanenin 2500-3000 öğrenciye yemek çıkartabilecek kapasitede olduğunu belirterek öğrencilerinde saha da yer alarak kendilerini yetiştirme fırsatı bulduklarını söyledi. Pandemide Türkiye’de maske üretiminde faaliyet gösteren 33 okul arasında yer aldıklarını belirten Erol, “Yaklaşık 950 bin tane maskeyi üreterek piyasaya sürmek kaydıyla hem devletimize hem milletimize faydalı olduk. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

ÜRETİME KATKI

İlçe Milli Eğitim Müdürü Çetin Turhan, “Mesleki eğitimde olmazsa olmazımız çocuklarımızın, üretime katkı sağlamaları ne kadar önemliyse aynı öneme haiz olanda ülkedeki üretimlerimizdir. Bunun en büyük örneklerini pandemi döneminde maske ve dezenfektan üretimine katkı sağlayarak öğrenci ve öğretmenlerimiz bize gösterdi” diye ifade etti. Turhan, “Bugün çok daha ciddi adım atarak okul yönetimimizle ve öğrencilerimizle çok güzel bir imkana kavuştuk. Şu anda hem kendi okullarımızın hem de dört ilçedeki üniversitemizin yemeğini kendi imkanlarımızla üretiyoruz” diye konuştu.

BÜYÜK YATIRIM

Öğrencilerimiz bir taraftan eğitim hayatını sürdürürken diğer taraftan da çocuklarımızla beraber üretime katkı sağlayarak mezun olduktan sonra istihdama yönelik nerde çalışacaklarını görmelerini istedik. Bu konuda kendi kendine üretebilen, kendi okul ihtiyaçlarını görebilen bir ilçe konumuna geldik” dedi. “Burada çok büyük bir yatırım söz konusu” diyen Turhan, “Bize maddi destek sağlayan Avni Tarakçıoğlu’na, her türlü konuda sorunumuzu çözen ve destekçi olan Kaymakamımız Dr. Ahmet Naci Helvacı’ya, Okul Müdiremiz Canan Erol’a ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

EYLÜL’DE BAŞLADIK

Karadeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek ve İçecek Hizmeti Alan Şefi Fatih Aydın, yemek üretim atölyesinin Eylül ayında ilk üretimini yaptığını belirtti. Aydın, “Burada 1800 kişilik yemek üretimi yapılıyor. Birçok çalışanımız ve öğrencimiz bulunmaktadır. Yaptığımız iş oldukça meşakkatli, önem isteyen, gönüllük esası isteyen bir iş. Bize bu görevde yer alamızı sağlayan maddi ve manevi destekte bulunan hayırsever işadamı Avni Tarakçıoğlu’na, Milli Eğitim Bakanlığımız, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze, Okul Müdiremiz Canan Hanım’a teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

BİZİM İÇİN FIRSAT

Yemekhane Şefi Murat Aydın, okulda usta öğretici olarak görev yaptığını belirterek, “Şu anda 1400 taşımalı 400 ise üniversite öğrencileri olmak üzere 1800 kişiye yemek çıkarıyoruz. Hazırlıklarımızı ise bir gün öncesinden yapıyoruz” dedi. Öğrenci Ayşenur Yılmaz ise, “Yiyecek içecek hizmetleri alanı 12. sınıf öğrencisiyim. Öncelikle bu fırsatı bizi sundukları için teşekkür ediyorum. Bizim pandemi dolayısıyla sınıfta uygulamalı ders görme imkanımız olmadı. Ama burası sayesinde pratikte gördüğümüz dersleri uygulamalı olarak da görebiliyoruz bu bizim için iyi bir fırsat” ifadelerini kullandı.  Bahar Kaya